Toppfält: innehåll
Det är Serverat – Med Tamm Bakom Grytorna

Det är serverat – med Tamm bakom grytorna

Är du på ett sport­evenemang i Dalarna och dricker kaffe eller äter mat? Chansen är stor att Robert Tamm finns bakom grytorna.
– I sommar fixar vi all mat på Vansbrosimningen, säger Robert.

-Skid-VM i Falun var stort. I sommar ska vi servera all mat på Vansbrosimningen,  berättar Robert Tamm, vd på Mat vid Siljan.
-Skid-VM i Falun var stort. I sommar ska vi servera all mat på Vansbrosimningen,
berättar Robert Tamm, vd på Mat vid Siljan.

Det ska bara finnas där på det stora evenemanget. Maten och drycken. Få bryr sig hur den kommit dit eller varför varmrätten är varm. Allt kräver logistik på högsta nivå.
– Jag gillar att ordna god mat och hög service på unika platser och till många människor, säger Robert Tamm.
– Ju större evenemang desto roligare.
Robert Tamm är kock och kreativ entreprenör. I dag är han vd för Mat vid Siljan, ett bolag med flera krogar och caféer i Dalarna.
Idrotten har sedan födseln. Fotboll och skidåkning har alltid funnits med i Roberts liv.
– Jag är från Borlänge. Jag har varit aktiv i både Tunabro och Islingby.
Restaurang och mat vid stora evenemang har gjort Robert Tamm till ett aktat namn i branschen. Vasaloppet och  Skid-VM i Falun är exempel på arrangörer som anlitat Robert. I sommar är det dags för Vansbrosimningen.
– Det stämmer. Vansbrosimningen är ett inarbetat och professionellt arrangemang. Ska bli kul att få bidra med det vi kan, säger Robert Tamm.

Text och foto: MATS RÖNNBLAD

Knapp, skrolla upp