Medaljregn till Fysiocenter Kettle Bell Club

Kettlebell

Sacke Danevad, Bengt Andersson, Henric Lennmark Appelbom, Per Olhans, Magdalena Grundström och
Ellinor Sjöström.

Nyligen arrangerades EM i maraton som gick i Nyborg i Danmark. Sex av Sveriges arton lyftare kom från Falun. Fem av dem veteraner, 40+.

Magdalena Grundström, som i grunden är en crossfit-tjej, sin internationella debut genom att göra 492 jerk med en 16 kg kula. Det var också första gången hon tävlade med den klotvikten och det resulterade i ett guld i veteranklassen, 50–59 år.

Ellinor Sjöström, 48, som innehar två världsrekord i veteranklassen, körde halfsnatch med 16 kg och förbättrade sitt eget tidigare världsrekord till 561 reps vilket gav guld i veteranklassen, 40–49 år.

Den unge talangen Henric Lennmark-Appelbom, 22, gjorde 350 reps, personligt rekord, med 24 kg i longcycle gav guld i amatörklassen.

Sacke Danevad, som nyss fyllde 60 år, debuterade även han i internationella mästerskapssammahang. Det var longcycle och half-snatch som gällde för honom.
Med en 16 kg kula i bägge fallen. Det blev 400 resp. 527 i veteranklassen, 60+. Guld i bägge fallen.

Klubbens äldste medlem, Bengt Andersson, 66, denna gång deltog han i longcycle med 16 kg och gjorde 419 reps. Även han i veteranklassen, 60+, men i en lättare viktklass än Sacke. Guld även här.

Per Olhans, 58, innehavare av fyra världsrekord, tog denna gång steget ner och tävlade mot de som var runt 15 år yngre, i klassen 40–49 år, då han tyckte att han nog gjort sina bästa resultat i den klassen han egentligen tillhör. Vilket också innebär att kulan blir 4 kg tyngre i både 30 och 60 min. seten.

Skapad av Svenssonform