Toppfält: innehåll
All Fotboll I Hedemora Flyttar Till Vasaliden

All fotboll i Hedemora flyttar till Vasaliden

HEDEMORA
Sedan slutet av 1950-­talet har Brunnsjöliden varit fotbollens hemvist i Hedemora, men snart är det över. IFK Hedemora FK kommer att flytta all verksamhet till Vasaliden. Antalet planer där kommer att utökas så att planerna vid Brunnsjö­liden blir överflödiga.

– En av planerna kommer att finnas kvar vid Brunnsjö­liden. Den andra planen försvinner när det planeras bostadsbyggande där, förklarar Lars-Åke Östlin, fritidschef i Hedemora.
Vid Vasaliden finns det redan en 11-mannaplan av konstgräs och under hösten har man gjort i ordning en 7-mannaplan bortanför fri­idrottens kastplan, påpekar Lars-Åke Östlin. IFK Hedemora FK:s ordförande Kent Hedin är förstås involverad i det som händer i flytten från Brunnsjöliden.
– Jag tycker förstås att det är bra att fotbollen får en mera central hemvist i Hedemora och det är ju Vasaliden, säger Kent Hedin.
– Vad vi behöver är två 11-mannaplaner och minst lika många 7-mannaplaner, säger Hedin.

Kent Hedin
IFK Hedemora Fotbolls ordförande Kent Hedin med Vasaliden bakom sig. Om något år kommer det att finnas ännu fler planer där så att Hedins klubb skall kunna ha all verksamhet där.

– Där Vasaliden ligger var förr en ravin och vad jag hoppas och vill är att ytterligare en del av ravinen skall fyllas ut och därmed ge plats för de planer som behövs, tillägger han.
Och på grusplanen, som använts som parkering hoppas jag att man kan göra en 7-mannaplan med icke uppvärmt konstgräs. Sammanlagt har IFK Hedemora FK tolv lag, men seniorlaget går sedan ett par år tillbaka under namnet Hedemora FC.
– För två år sedan var vi i stort sett klara för uppflyttning till Division 4, men det passade inte spelarna, förklarar Kent Hedin.
– Då startade vi ett projekt med en klubb som heter Hedemora FC. Vi kunde inte göra det under namnet IFK Hedemora FK för där hade vi inte tillåtits att starta ett projekt.
Kent Hedin är också ordförande i Hedemora FC, som i år spelat i division 7, men återfinns troligen i division 6 nästa år.
Text och foto: SVEN-ERIK KARLSSON

Hedemoras fritidschef Lars-Åke Östlin
Hedemoras fritidschef Lars-Åke Östlin vid Brunnsjöliden som varit fotbollens hemvist i Hedemora sedan slutet av 1950-talet, men snart försvinner all fotboll från den idrottsplatsen.
Knapp, skrolla upp