Toppfält: innehåll
Andreas Lundmark Innebandykaptenen Som Gärna  Står Vid Spisen

Andreas Lundmark innebandykaptenen som gärna står vid spisen

Innebandykapten Andreas Lundmark har börjat sitt nya jobb som förbundskapten för damlandslaget. Vid sidan av innebandyn är det spisen som gäller.

FALUN
Han är nyss hemkommen från sitt första uppdrag med damlandslaget, men det blev ingen turneringsvinst i Finland utan förlust mot värdnationen.
– Men det ska inte hända igen, säger den nyblivne förbundskaptenen som skrivit på ett kontrakt på över två år! Och han har redan tankarna på VM i Finland december 2015.

Tittar man på hans meritlista som tränare så får man väl tro honom, för han är något av en ”pojken med medaljbyxorna”.
Största framgången kom i fjol då han som ansvarig för IBF Faluns herrar tog laget till det första SM-guldet i
föreningens historia.
Han har också varit nära med Faluns damer, det blev dock ”bara” silver efter förlust mot Balrog (nuvarande Djurgården) i finalen.
Karriären började som spelare i Borlänge SK (en förening som inte finns längre) och har sedan gått via Hedemora, Haninge och Storvreta. Efter den klubben blev det Falun och redan första året där tog laget klivet upp i elitserien.
Han fick uppleva några år som spelare med herrlaget, sedan var det dags för tränarkarriären och han övertog damtränarjobbet i klubben. Innan han tog det jobbet hade han dock lovat att vara tränare i moderklubben i Borlänge, så under en period hade han mer än dubbla uppdrag. Han var inte bara tränare där, han spelade också.
Lundmark är utbildad lärare, jobbat som lärare i 10 år och är idag biträdande rektor på Forssaklackskolan i Borlänge, en tjänst han fyller så mycket han kan just nu.
Men 2015 är det VM i Finland och då är det meningen att han ska han vara tjänstledig.

UTBILDAD KOCK
Men han är inte bara lärare, utan också utbildad kock. Att stå vid spisen är något han gillar, att vara själv och komma bort från uppmärksamhet, slippa alla jagande journalister med alla tusen frågor.
Bättre hemkunskapslärare kan väl knappast eleverna på Forssaklack få? Som kock gillar han bäst att göra Risotto, en rätt som visserligen är enkel men kräver sin kock. Grytor och Biff Bourgogne är heller inte fel, enligt kocken Lundmark. Som ofta är den som lagar maten hemma. Som medaljmakare i Falun har det blivit ett guld (herrarna 2013) ett silver (damerna  2009) och tre brons (2 herr- och ett dam), vilket är då  hans bästa innebandyminne hittills som tränare?
– Det är inte herrguldet som är i topp där, den finalsegern kommer som nummer två! Nej det är segern i det avgörande damsemifinalen borta mot IKSU (Umeå) 2009, den sköna känslan vi hade efteråt i bussen de 56 milen hem var helt obeskrivlig, avslutar Lundmark.

Text och foto: ERIC ”JOKKE” LUNDIN

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp