Toppfält: innehåll
Arenan Vid Brunnsjöberget Blir Bertil Norman Arena

Arenan vid Brunnsjöberget blir Bertil Norman Arena

Bertil Norman Arena
Bertil Norman betraktar tavlan som visar att orienterings- och skidarenan vid Brunnsjöberget från och med Bertils 90-årsdag döpts till Bertil Norman Arena.

HEDEMORA. Motionsanläggningen Brunnsjöberget i Hedemora har fått ett nytt namn. När den legendariske orienteraren Bertil Norman firade sin 90-årsdag den 23 juni fick han den finaste presenten av sin klubb Hedemora OK samt Hedemora Skidklubb.

Presenten bestod i att anläggningen vid Brunnsjöberget döptes till Bertil Norman Arena.

– Fantastiskt, tyckte Bertil.

Ett 50-tal personer som var med vid avtäckningen var överens om att Bertil var värd det här. Han är inte bara Hedemoras bäste orienterare genom tiderna, han har också arbetat vid anläggningen så länge den funnit och gör det än idag trots att han uppnått den aktningsvärda åldern 90 år.

När Bertil hade sina bästa år som Sveriges bästa orienterare fanns inget världsmästerskap i orientering. Det första arrangerades 1966 och då var Bertil 37 år, men han var med i det svenska laget som vann VM-stafetten så ett VM-guld blev det ändå till slut.

De tre övriga i guldlaget 1966 var Kalle Johansson, Anders Morelius och Göran Öhlund. Alla fanns på plats när Bertil Norman hyllades på sin 90-årsdag.

Som enda tidning deltog också Sport i Dalarna vid hyllningen av 90-åringen. Tidningens Rolf Hammar,  Håkan Rystedt och Sven-Erik Karlsson var tidningens representanter på plats.

SportiDalarna_hyllar_Norman
Sport i Dalarnas Håkan Rystedt och Rolf Hammar hyllar 90-åringen.
Orienteringseliten från 60–70-talet
Större delen av Sveriges orienteringselit på 60–70-talet fanns på plats för att hylla Bertil.

 

Knapp, skrolla upp