Toppfält: innehåll
Arne På Grotfallet  Eldsjäl Efter 36 års  Ledargärning

Arne på Grotfallet eldsjäl efter 36 års ledargärning

GRÄNGESBERG. Med Arnes engagemang år efter år är han den starka kraft som hela tiden lyft föreningen. Han är utan tvivel en värdig mottagare av priset som ”Eldsjäl”!
 Nuvarande styrelseledamoten i IFK Grängesberg, Johan Gustafsson, vet vad han talar om när det gäller att bedöma  klubbens mångårige ledarkraft Arne Nilsson.

Jag har haft honom såväl som tränare och på senare år som ordförande för vår styrelse. Han har alltid ställt upp på ett suveränt sätt, berömmer Gustafsson.
  63-årige Arne Nilsson har sedan 1985 haft ledaruppgifter inom IFK:s skidsektion. Inte minst som tränare och numera sedan 2015 även som sektionsbas.
 
STOLT ELDSJÄL
–Jag är både överraskad och inte minst stolt över denna utmärkelse, säger Arne ödmjukt sedan han fått mottaga en check på 10 000 kronor till föreningen och 1500 kronor och blommor för eget behov.
 Prisutdelare var Sport I Dalarnas samarbetspartner,  Bertil Daniels och Håkan Rystedt. Vid prisutdelningen fanns även Ludvika kommuns Peter Hoxell och Gustav Nordh närvarande som också gratulerade med blomster.
 –Utan eldsjälar som dig Arne skulle aldrig de större klubbarna kunna rekvirera talanger till sin verksamhet. Det är ni eldsjälar som ser till att talanger fostras till större sammanhang, berömmer Daniels vid en enkel prisceremoni vid Grotfallets Skidstadion.
 
14 VASALOPP
Skidor har sedan barnsben varit Arne Nilssons livslexir. Det är inte många dagar med godkänt skidföre som han inte finns runt den fina anläggningen på Grotfallet.
 –Det har väl blivit några mil i olika sammanhang, säger han blygsamt!
 Vasaloppet har jag haft glädjen att köra 14 gånger. Som bäst har jag varit på 167:e plats. 
 Även inom skidsporten är det svårt att behålla ungdomarna efter 15-16-årsåldern.
 –Tyvärr har vi samma problem som i många andra sporter. Dessutom är det tufft att träna just skidåkning på lite högre nivå. 
 Arne berättar att han hade två jättetalanger under sina vingar på 1990-talet.
 Bröderna Johan och Pierre Gustafsson var verkligen på väg mot toppen. Pierre slog bland annat inte helt okände Per Elofsson på J-SM.
 –Tyvärr kom andra intressen med i bilden och bägge slutade.
 
KOMPLETT SKIDSTADION
Idag finns ett 30-tal aktiva i föreningen men Arne hoppas på större tillströmning nästa säsong.
 –Pandemin har inte varit rolig för någon. I stort sett inga tävlingar har genomförts. Våra sex fina andelsstugor i Funäsdalen har stått tomma under vintern. Inga gemensamma samlingar. Så visst har det varit jobbigt.
 De 10 000 kronorna kommer klubben att använda till att vidareutveckla sina skid-och cykelcrossbanor på Grotfallet.
 –Nästa år är det 20 år sedan vårt fina skidstadion färdigställdes. Vi har en fullständigt komplett anläggning. Hoppas innerligt att vi kan bjuda åkare till tävling nästa säsong!
 Det är bara att hålla tummarna för eldsjälen Arne Nilsson!!
 
Text och foto:
HARALD LOHSE

Knapp, skrolla upp