Toppfält: innehåll
Åtta Spelare Från Hedemora I TV-pucken

Åtta spelare från Hedemora i TV-pucken

Spelare från Hedermors SK

Under i stort sett alla år som TV-pucken pågått sedan slutet av 1950-talet har framför allt Leksand, men också Mora IK, dominerat Dalarnas spelartrupper. För Leksand gäller det även årets upplaga av TV-pucken, men för första gången någonsin är Hedemora SK lika bra.

I Dalarnas lag, som slutade åtta i turneringen, fanns inte mindre än åtta spelare från HSK, det vill säga lika många som från Leksand.

Pojkar födda 98/99 är alltså bra årgångar i Hedemora SK?

– Ja, verkligen, säger Patric Boqvist, som tillsammans med Magnus Moberg tränar U16Elit-lag.

BRA ÅRGÅNG

– De här killarna har visat vad de vill från start, killar som verkligen vill försöka nå långt. De har höjt ribban hela tiden och det har givit resultat. Nu har vi också fått några spelare från andra klubbar. De har märkt hur spelarna här gått framåt.

Att åtta spelare från en mindre klubb som Hedemora SK tar plats i Dalarnas TV-pucklag är inte så vanligt.

– Vi vet inte om HSK i framtiden får fram en så här bra årgång en gång till, säger Patric Boqvist.

– Men ibland dyker det upp småklubbar som gjort det vi gjort nu. Själv minns jag när Tomas Thelin (numera Brynäs) hade hand om TV-puckarna och fick med sig sju spelare från Fors.

Hur ser det ut i Hedemora SK i de åldrar som kommer efter årets lag?

– Eftersom jag har en son som är med i 00:orna vet jag att det ser bra ut där också, men de som är ännu yngre har jag dålig koll på, säger Patric Boqvist.

HOCKEYGYMNASIUM LOCKAR

Något som mindre klubbar får erfara är att då spelarna nått gymnasieåldern söker de sig till orter och lag där det finns hockeygymnasier.

– Så är det här också. Tre killar från det här laget flyttar till hockeygymnasier, två till Leksand och en till Brynäs.

– Men jag vet att de rycker i andra också. Vi har inget emot att de tar chansen. De utvecklas och en del kanske kommer tillbaka till oss efter att ha fått en bra utbildning, säger Patric Boqvist.

Hedemoras lag är så bra att i seriespelet har de tagit plats i P16 Elit.

– Det är roligt att få vara med i en serie med motståndare som Leksand, Mora, Brynäs, Färjestad, Örebro och Bofors. Det är också utvecklande för våra spelare.

Text och foto: SVEN-ERIK KARLSSON


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp