Toppfält: innehåll
Bågskyttar Spänner Bågen

Bågskyttar spänner bågen

BORLÄNGE
Det är mycket som pekar åt rätt håll. Nya inomhusbana. Ny utomhusanläggning. Medlemmarna i BK Dalpilen har all anledning att spänna bågen ytterligare.

Systrarna Jóhanna (fyra raka JSM-guld) och Saga Grétarsson (JSM-silver) får instruktioner och teknisk rådgivning av George Ryals, USA. Detta under överinseende av meriterade Christer Hedvall och ordförande Peter Hellman.

När Sport i Dalarna är på besök i april är det full aktivitet i Samhalls gamla lokaler vid Gyllehemsvägen. Klubben har finfrämmande från USA.
– Vi lyckades få hit George Ryals från Atlanta i USA, som håller i en tredagarskurs, berättar ordförande Peter Hellman.
George Ryals har landslagsmeriter, som skytt och tränare, och är en av de bästa som står att finna då det kommer till utbildning och träning. Klubbledningen har även bjudit in skyttar från övriga landet.
Bågskyttar från länet och även från Karlstad och Tyresö är på plats. Och alla verkar vara idel öra och kunskapstörstande.
– Vi är väldigt nöjda över våra fina lokaler. Och det kommer även att bli bra med vår satsning på anläggningen uppe i Bergebo där vi har köpt Frälsningsarméns gamla stuga, Vidablick, kommenterar Hellman och fortsätter:

FLYTT I SOMMAR
– Det känns jätteskönt att vi kommit fram till den här lösningen efter flera års arbete. Och tanken är att vi ska flytta dit i sommar.
Klubben har även arrenderat mark runt den nya klubbstugan. En möjlighet som öppnar upp för ett intressant och spännande skogsskytte.

Intresset var på topp då BK Dalpilen bjöd in till ett träningsläger i april och som leddes av George Ryals, USA.

– Det fanns planer på en träningsanläggning på Tallmon tidigare, men det här tror vi blir en bättre lösning, påtalar han och konstaterar:
»Nu kan vi satsa på att utveckla oss inom skogsskytte och då det gäller disciplinerna jakt-, 3D- och fältskytte.«

Vad tror du att de här satsningarna får för betydelse?
– Jag hoppas att effekten blir att vi får fler medlemmar. Och att fler vill verka i klubben. I dag kan vi erbjuda fina träningsmöjligheter, vilket är ett måste inför våra skogstävlingar.
– Med anläggningen i Bergebo blir det också lättare att få alla att flytta med ut efter vintersäsongen inomhus.
BK Dalpilen seglar i medvind och medlemsantalet har ökat senare år. Klubben närmar sig 140 medlemmar där åldersspannet sträcker sig från 6 år till 70 år.

Text och foto: PER-ÅKE GRANLUND

Knapp, skrolla upp