Toppfält: innehåll
Bandyallsvenskan Har Startat Falu BS Tog En Glad Storseger Redan Före Seriestarten

Bandyallsvenskan har startat Falu BS tog en glad storseger redan före seriestarten

Ordföranden Annika Stålberg är förväntansfull inför bandysäsongen.

FALUN
Konkurs våren 2013 och degraderade, nystarten i division 1 blev bara ett-årig, direkt seriesegrare och uppflyttade i Allsvenskan och nu hunnit spela två omgångar. Men Falu Bandysällskap tog en storseger redan innan premiären. Vid årsmötet redovisade klubben nämligen en vinst på 200 000 kr!

Det tack vare ett stort jobb av många människor, berättar ordföranden Annika Stålberg. Vi vände på många stenar och kapade rejält på utgifterna och har försökt öka intäkterna. Mycken möda har vi också lagt ner på trivsel och trygghet! Att tillvaron ska vara bra. Det ska också finnas material till alla våra lag. I hela uppbyggnadsarbetet har veteraner med hjärta för klubben varit till stor hjälp!
– Vi har också samarbete med Högskolan och Sports Management, fortsätter Annika, genom dem har vi kunnat anställa en kanslist på 8 timmar/veckan.
– En ung tjej som nu får praktik i det hon studerar, och vi får en utmärkt hjälp! Kan hända att just det samarbetet med Högskolan kan bli en förebild för andra föreningar.

MÅNGA LAG
Falu BS håller igång åtta lag där A-laget är ”flaggskeppet”. Tränarna Johan Hedberg och Johan Kruse tillsammans med sportchefen Pär Jansson håller i trådarna kring A-laget.
Truppen är ung och för att hålla kostnaderna nere får inte spelarna någon ersättning. Tränarna däremot har en mer eller mindre symbolisk ersättning.
– Föreningen har rest sig med en bra styrelse, ekonomin i balans och så är det viktigt att vi fått en kanslist, säger Annika, som själv har förflutet som basketspelare.
Styrelsen, marknadsgrupp, sportgrupp, alla har bidragit till att minus i kassan har vänts till plus. Antingen genom kioskarbete, säljarbete eller skaffat sponsorer. Sponsorarbetet har varit tidskrävande, men lyckosamt, så det har blivit många små ”napp” från värdefulla sponsorer.

Lagbild från Leksands Sparbank cup. Foto: Anton Lundberg

SPÄNNANDE SÄSONG
Två omgångar av den allsvenska bandyn har spelats, ännu har inget derby avgjorts. I serien finns ju också Rättvik och Borlänge, det blir många heta derbyn som ordföranden ser fram emot. Första för Faluns del spelas den 28 november då Rättvik kommer på besök, men det första daladerbyt för säsongen sker 23 november i Rättvik då laget möter Borlänge.

Text och foto: ERIC ”JOKKE” LUNDIN

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp