Toppfält: innehåll
Basketfamiljen Med Växtvärk

Basketfamiljen med växtvärk

Men stor glädje i Ludvika

Vi blir fler och fler för varje vecka! Intresset för basketen bland ungdomar  i Ludvika är enormt.


Simon Lewerentz, eldsjäl i KFUM Ludvika basket, konstaterar glatt att det råder växtvärk i Basketfamiljen. En positiv dylik. Basketfamiljen är arbetsnamnet på den verksamhet som pågått i klubben sedan 2018.
 Att kunna fånga upp ungdomar, inte minst nyanlända, för en framtid i sporten är vår stora och viktiga uppgift.
Intresset har exploderat. I dag är vi närmare 200 barn och ungdomar mellan 6-17 år mot ett fåtal innan vi drog igång ”Loka Heroes” med hjälp och stöd från Spendrups bryggeri Grängesberg.
 
10 000 I PRISPENGAR
 Att klubben verkligen har lyckats vittnar det faktum om att man i oktober erhöll Ludvika Kommuns integrationspris på 10 000 kronor.
 Klubben är värd varje krona. Man gör ett fantastiskt arbete med Basketfamiljen, berömmer Peter Hoxell, verksamhetschef för  kommunens kultur- och fritidsverksamhet.
Vi är oerhört nöjda med KFUM:s sätt att bedriva sitt arbete. Ett arbete som jag är övertygad om kommer att växa vidare.
 KFUM har öppnat stora famnen och då inte minst  för de nyanlända och glädjande nog är det inte enbart pojkar som har sökt sig till sporten.
 Faktum är att av alla de nya som börjat träna så är hälften flickor. Basket är mycket omtyckt av flickor, betonar Simon Lewerentz.
 
LÅNG PROMENAD
För att belysa detta berättar Simon att flera flickor boende i Marnäs går fram och tillbaka till träningshallen i Lorensberga. En promenad på 2x 5km!
Vi har ett problem med skjutsar men detta bekommer inte flickorna. Dom går tydligen gladeligen bara dom får spela basket. Beundransvärt, menar han.
10 000 kronor till klubben är pengar som alla kommer att få glädje av.
Jag hoppas verkligen att vi kan få till en resa på en landskamp eller slutspelsmatch i basket i vinter. En sådan bussresa kommer säkerligen att bli ett minne för livet!
 I dagsläget har klubben åtta lag i seriespel. Detta i sin tur innebär ett stort antal resor.
 Så är det men många får samtidigt se platser de aldrig sett tidigare. Västerås, Sandviken, Gävle, Enköping, Sala och Ockelbo är några av de platser vi kommer att besöka.
 
LÅG ÅRSAVGIFT
På frågan om varför just basketen blivit så stor i Ludvika svarar Simon Lewerentz:
 Vi är kanske den billigaste klubben i Ludvika kommun. Ingen behöver tvingas att sälja lotter och 300 kronor i årsavgift kan nog ingen klubb i någon sport matcha.
Många klubbar ”skrämmer” med höga årsavgifter och det anser vi vara fel, betonar Simon.
 I juryn som utser kommunens  integrationspris sägs bla ”Basketfamiljens verksamhet bygger på värderingar som innebär trygghet och känsla av att alltid vara välkommen”!
 KFUM Ludvika har all anledning att sträcka på sig lite extra!!
 
Text och foto: HARALD LOHSE

Knapp, skrolla upp