Toppfält: innehåll
BillerudKorsnäs Belönade  Malungs Ridklubb Med 10.000 Kronor

BillerudKorsnäs belönade Malungs Ridklubb med 10.000 kronor

MALUNG. Två gånger om året låter Sport i Dalarna en annonsör skänka 10 000 kr till en klubb eller förening. Annonsören lottas fram och i höstas föll lotten på BillerudKorsnäs i Malung, som skickade checken vidare till Malung-Sälens Ridklubb.

– Vi hade en omröstning bland personalen och fick många olika förslag på föreningar men flest förslag fick Malung-Sälens Ridklubb, berättar Lars-Erik Busk som är köpdistriktschef.
Därför kunde Sport i Dalarna genom ”Nubben” Andersson och Rolf Hammar överlämna en check till Lars-Erik Busk och BillerudKorsnäs.
I några sekunder fick Lars-Erik hålla den stora checken innan han ritade dit mottagare Malung-Sälens Ridklubb på den. Sedan lämnade han den vidare till Carina Klahr, ordförande i ridklubben och ridskolechefen Linnea Åslin.

MINDRE FÖRENING
– Det här är ett val som stämmer bra överens med vårt sett att stödja det lokala föreningslivet. Gärna en lite mindre förening och i det här fallet glädjande nog en förening som engagerar många fickor, beskrev Lars-Erik valet av förening.
Utan att han satt sig in i föreningens tuffa vardag så visade sig valet av mottagare vara ett riktigt välkommet val.
– Vi har gått igenom en väldigt tuff tid i ridklubben. Först fick vi in sjukdomen kvarka i stallet. Då hängde föreningens överlevnad på en skör tråd, säger Linnea Åslin.
Senare stod det också klart att den viktiga inkomsten från arbete runt dansbandsveckan försvann.

LÅNG KÖ
– Vi har en lång kö med barn och ungdomar som vill rida, men sjukdomen bland hästarna gjorde att vi tvingades ta bort hästar, berättar Linnea.
Som om det inte räckte så tvingades klubben kassera massor av utrustning som inte gick att göra ren och fri från den smittosamma hästsjukdomen.
– Då var det i stort sett bara de gamla stigbyglarna som gick att sanera och rädda, berättar Linnea.
De stigbyglarna som blev kvar ska nu ändå bytas ut mot nya så kallade säkerhetsstigbyglar. Det innebär att om någon faller av en häst så lossnar foten ur stigbygeln.
När de 10 000 kronorna kom så hade klubben redan inlett bytet till de nya och säkrare stigbyglarna.
– De pengar vi hade räckte inte hela vägen, men nu fick vi precis det som fattades. Redan idag ska jag beställa de säkerhetsstigbyglar som vi tidigare inte hade råd med, säger Linnea Åslin.
Ridklubben i Malung-­Sälen är nu på banan igen. Hästarna är friska och barnen kan rida med nya säkerhetsstigbyglar.
Text och foto: NISSE SCHMIDT

Malungs_Ridklubb
Sport i Dalarna delar genom BillerudKorsnäs ut 10 000 kronor till Malung-Sälens ridklubb. På bilden flankerar Rolf Hammar och Lars »Nubben« Andersson från Sport i Dalarna. Lars-Erik Busk, köpdistriktschef, BillerudKorsnäs, Carina Klahr, ordförande Malung-Sälens RK, Linnea Åslin, ridskolechef och Jenny Landström virkesköpare BillerudKorsnäs.
Knapp, skrolla upp