Toppfält: innehåll
Borlänge Bandy Har Växt I Den Allsvenska Kostymen

Borlänge Bandy har växt i den allsvenska kostymen

Borlange_Bandy
BorlängesBandy vann cupen i Rättvik. Övre raden från vänster: Fredrik Andersson, Michael Pettersson, Johan Eltin, Simon Johansson, Jonas Brändholm, Mattias Carlsson, Mattias Krantz, Patrik Allansson Roos, Ludvig Frid. Främre raden fr v Axel Lööf, Jonas Aronsson, Patrik Kinnunen, Emil Ingman, Markus Carlsson. Saknas på bilden: Sebastian Erikson, Jonathan Gustavsson. Foto: SVEN-ERIK KARLSSON

BORLÄNGE Borlänge Bandy är tillbaka i Allsvenskan. Förra besöket (säsongen 2010-11) blev bara ettårigt.
– Det var inte planerat att vi skulle gå upp då, säger Anders Hedlund, som är huvudtränare för tredje året i rad.
– Men nu känner vi oss redo att försöka bli ett etablerat allsvenskt lag.

När Borlänge Bandy vann division 1 för tre år sedan kom det som en överraskning. Det var inte alla som var glada över att det blev så.
– Jag var inte med då, men vet att det var ett lag med många unga som inte var färdiga bandyspelare, förklarar Anders Hedlund.
Då hade laget förlorat några av de äldre spelarna. Målet var att sikta mot allsvenskan först tre år senare.

ALLSVENSKAN PÅ ALLA PLAN
Klubben i sin helhet var inte heller uppbyggd för spel i serien under Elitserien. Inte Tunets bandyplan heller. Där tvingades man på kort tid göra i ordning arenan så att den uppfyller de krav som Bandyförbundet kräver för spel i allsvenskan.
I dag känner vi oss som allsvenskar på alla plan, säger Anders Hedlund.
– Ser man till laget så har de unga spelarna tre års hårdträning bakom sig. Nu är vi bättre organiserade, för två år sedan uppträdde vi inte som man måste göra i allsvenskan. Dessutom har vi fått flera duktiga nyförvärv.
De nya är Jonas Brändholm, Skutskär, Jonas Aronsson, Sirius, Fredrik Andersson, Västanfors och Axel Löf, Falu BS. Dessutom har Erik Stoor återvänt från Falu BS.
Klubben har också hängt med i det här. Som ny klubbchef har Fredrik Remes sett till att det hänt en massa saker.
– Nu känns det att hela klubben verkligen är allsvensk, konstaterar Anders Hedlund.
När ni läser det här har Borlänge Bandy redan spelat tre matcher, som började med den tuffaste resan med två matcher längst upp i norr.

LYSANDE FÖRSÄSONG
Försäsongen har varit minst sagt lysande. Inte en enda förlust och det hela kröntes med slutsegern i cupturneringen i Rättvik. Där fanns ett bra startfält med fyra av Norges bästa lag, ett finskt topplag samt fem allsvenska lag. I finalen vann Borlänge med 5–2 mot finska Akilles.
– Det ser bra ut, men målet för säsongen är att ha fyra lag bakom oss så att vi slipper kvala, säger Anders Hedlund
Hur ser det ut på ungdomssidan?
– Vi har ett glapp från A-laget och ned till 15–16-åringarna. Det har Fredrik Remes tagit tag i så att vi inom kort kan plocka ungdomar från de egna leden, svarar Anders Hedlund.
Alla i klubben påpekar att om inte Tunet fått konstfryst för några år sedan så hade det inte funnits förutsättningar att komma dit man nått i dag.
– Snart är även en hall ett krav. Vi vet att de lag som har hall blir bättre, avslutar Anders Hedlund.
Text: SVEN-ERIK KARLSSON

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp