Toppfält: innehåll
Borlänge Bandy

Borlänge Bandy

Fem klubbkompisar i Borlänge Bandy, men den somaliska trion spelar också för ett landslag. Från vänster Abdirahmaa Barkhadle, Abdiraship Daud, Max Bergström, Hassan Farah och Hampus Åkerman. Foto: SVEN-ERIK KARLSSON

Borlänge
Borlänge Bandy är en av kommunens större idrottsföreningar. Verksamheten bedrivs ute på Tunets Idrottsplats där det finns konstfrusen is från oktober till mars månad. Föreningen har en mycket bred verksamhet  där alla är välkomna.

Föreningens sportchef Daniel Johansson kan berätta vad som är på gång.
Vilken målsättning har Borlänge Bandy och vilka planer har sportchefen?
– Ser man på seniortruppen så har vi fått ihop en riktigt intressant grupp av talanger och en otroligt spännande tränare i Alexander Tarasenko som har en klar bild på hur han vill att bandy ska spelas, svarar Daniel.
– Nu jobbar vi för fullt med att få ihop hela pusslet till ett slagkraftigt lag och målsättningen är att bli bättre placerade än förra säsongen och förhoppningsvis nå ett eventuellt elitseriekval inom några år.
– Det ligger ett hårt jobb framför oss då det finns fler lag i vår serie med större förutsättningar än oss. Då tänker jag först och främst på hallar och ekonomi, men självklart ska vi vara med och slåss i den absoluta toppen. Så bra är vi om allt klaffar.

Självförsörjande på spelare
Ser man till föreningen i stort så hoppas Daniel att man på sikt kan bli självförsörjande på spelare.
– Men vi har en bit dit. Vi har stora unga kullar som är på väg upp i åldrarna som vi hoppas mycket på.
– Vårt mål är att ha ett lag i seriespel i alla kullar från skridskoskola upp till a-lag. Ett första steg vi tar i år är att väcka liv i vårt u-lag där de yngre grabbarna kan få testa på seniorbandy på en lagom nivå. Årets A-lag är mycket starkt. Hur ser spelarunderlaget ut?
– På pappret ser det fruktansvärt starkt ut. Vi har lyckats i vår rekrytering i år då vi fått in både fyra killar med elitserierutin och två talanger från Sandvikens J20-lag som vann SM i våras. Trots det har vi inte höjt ålderssnittet från förra säsongen då vi hade ett av seriens yngsta lag. Snarare tvärtom och det är med sådana killar vi vill jobba då vi vill spela en modern, utvecklande och offensiv bandy.
– Nu handlar det bara om att få ihop ett lag som på pappret får oss att framstå som utmanare till elitseriekvalplatser till en slagkraftig lagmaskin, säger Daniel Johansson.
Ny tränare
Borlänge Bandy har också fått en ny tränare i föreningen, Alexander Tarasenko. Vad kommer Alexander att betyda för föreningens utveckling?
– Alexander besitter en bandykunskap som är helt enorm. Det är bara att titta på hans CV så är det rätt otroligt att vi lyckades få hit honom. Hans kunskap och engagemang kommer lyfta hela föreningen till en ny nivå.
– Nu i början är det otroligt mycket nytt för killarna att ta in, men förhoppningen är att vi ska hitta en trygg grund och filosofi så fort som möjligt som vi sedan kan få ut i föreningen, fortsätter Daniel.

Spännande derbyn
Falun och Borlänge har alltid varit starka konkurrenter. Hur går det i annandagsderbyt?
– Ha ha, alltid starka konkurrenter vet jag inte. Jag minns en tid när dom skulle skrattat oss rätt i ansiktet bara över en förfrågan om träningsmatch men nu är det nya tider och de senaste säsongerna har vi varit den drivande bandyföreningen i Dalarna.
– Men som historien bevisat så kan det gå fort i föreningslivet om man inte har koll på alla parametrar, till exempel ekonomin. Men det är kul att Falun är tillbaka, vi har saknat att slå dem. De får väl använda mina kommentarer som tändvätska hur mycket de vill. Ser man på papperet så är allt annat än en seger för oss mot dom i annandagsderbyt ett fiasko! avslutar Borlänge Bandys sportchef.

SVEN-ERIK KARLSSON

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp