Toppfält: innehåll
Brage Går På Offensiven: Superettan är Målet

Brage går på offensiven: Superettan är målet

BORLÄNGE
A-truppen är den bästa på många år. Organisationen är stärkt. Ekonomin är under kontroll.
– Superettan 2018 är vårt mål, säger IK Brages klubbchef, Magnus Olsson. Brage har levt i skuggan av Dalkurds framgångar några säsonger. Oaktat det är ändå känslan att anrika IK Brage är på väg att lyfta, sportsligt som organisatoriskt.

Hemvändaren. Johan Eklund är en stabil målskytt och lär komma att sprida skräck i motståndarförsvaren säsongen 2017.
Hemvändaren. Johan Eklund är en stabil målskytt och lär komma att sprida skräck i motståndarförsvaren säsongen 2017.

Ungdomliga Brage har inför årets säsong spetsat truppen med intressanta hemvändaren Johan Eklund. Fem goda år i allsvenska GIF Sundsvall fick räcka och den målfarlige forwarden lär bli guld värd för Brage i jakten på en plats i Superettan.
Mittfältarna Stefan Ilic från Syrianska FC och Benjamin Hjertstrand, Dalkurd, är ytterligare två spännande nyförvärv.

DALARNAS  LAG
En uttalad målsättning inom föreningen är att Brage ska vara Dalarnas lag. Hemvävt går först och i årets 19-mannatrupp kommer 16 spelare från Dalarna.
– Tolv av spelarna i a-truppen är sprungna ur vår egen fotbollsakademi. Det är starka siffror som understryker att vi lever upp till att vara Dalarnas lag, redogör Magnus Olsson.
Föreningen spänner även musklerna på marknads­sidan. Anki Kjellberg, med tio år som ansvarig för Svenska Skidspelen på sitt cv, ska bidra till att lyfta klubben i rollen som marknads- och eventansvarig.

HJÄRTA FÖR BRAGE
Lägg till det Robin Laszlo som ska lägga kraft på kansli-, marknads-, sportgrupps- och a-lagsfrågor.
– Det finnes ett stort hjärta för Brage i hela Borlänge. Och jag vill vara med och verka för att Brage även ska vara hela Dalarnas lag, säger Anki Kjellberg.
Hur går det i jakten på nya sponsorer?
– Visst hade det varit enklare att sälja in sponsorer om vi legat i Superettan. Den mediala uppvaktningen, med tv-sända matcher, ger ju attraktiva exponeringsmöjligheter för tilltänkta sponsorer.
– Men vi är inne på en positiv väg och matar på.
– Robin hjälper mig på säljsidan och vi har fått nitton nya sponsorer som gått in på olika insatsnivåer.

Stark trojka. Magnus Olsson, Anki Kjellberg och Robin  Laszlo brinner alla för att bidra till att lyfta Brages  varumärke ytterligare.
Stark trojka. Magnus Olsson, Anki Kjellberg och Robin
Laszlo brinner alla för att bidra till att lyfta Brages
varumärke ytterligare.

Vad har ni för sponsormål?
– Att vi ska nå tre miljoner kronor.
Robin Laszlo har ett förflutet som aktiv spelare i Kvarnsveden. Nu får han jobba med det han älskar mest.
– Det är jäkligt kul att ha ett finger med i spelet. Det är ju sporten och fotboll jag kan mest, kommenterar Robin och fortsätter:
– Jag har kommit in bra på marknadssidan och det kan jag tacka min utbildning i Coaching och Sport Management för.

NYTÄNDNING
Känslan är att föreningen genomsyras av en nytändning och optimism. Diamanten, Dalecarlia cup, går mot en ny rekordnotering i sommar och Brages ungdomssatsning spirar allt mer. I dag har klubben ungdomslag i alla ålders­klasser utom P13. Totalt finns det cirka 300 spelare i föreningen och omsättningen lär landa runt åtta miljoner kronor för 2017.
– Robin är pappa till föreningens nya värdegrunder och våra ledord är gemenskap, respekt och ansvar, säger Anki Kjellberg och ler mot Robin, innan Magnus Olsson tar till orda:
– Vi har en bra känsla inför årets säsong. A-truppen är bra, vår ungdomsakademi fungerar bra och vi jobbar även med ett socialt koncept för ensamkommande som går under namnet ”Brage tar ansvar”.
– Vår struktur är bra och vi jobbar på som tusan, under­stryker Magnus Olsson.
Det finnes således ingenting att be för – spelare,
ledare och kanslipersonal
siktar alla uppåt – och det är ett hårt jobb som väntar.
– Alla bäckar små, gör som bekant en hel å, och jag arrangerar gärna en stor fest i höst, avrundar Anki Kjellberg, med glimten i ögat och skickar samtidigt en passning till spelartruppen.

Text och foto: PER-ÅKE GRANLUND

Knapp, skrolla upp