Toppfält: innehåll
Carl Larsson På Besök I årets Designhuvudstad

Carl Larsson på besök i årets designhuvudstad

Carl_Larsson_Ataneum
Med på resan fanns flera av Carl Larssons släktingar. Här syns bland annat barnbarnet Lochi samtala med länskonsulent Jordi Arkö och museiintendenten.
I bakgrunden Carl Larsson-gårdens chef Chia Jonsson.

Sportmagasinet anordnade i en exklusiv tredagarsresa till konstmuseet Ateneum i Helsingfors, den 25 till 27 april.
Drygt trettio personer åkte i Sportmagasinets regi till Helsingfors och fick bland annat uppleva den magnifika Carl Larsson-utställningen – På jakt efter det goda livet. Reseledare för gruppen var Carl Larsson-gårdens chef Chia Jonsson och Sportmagasinets Åsa Svensson.

På båten bjöds deltagarna, förutom god mat och dryck, även på en intressant konst­föreläsning av länskonsulent Jordi Arkö.
Utställningen på Ateneum fokuserade på familjelivet och hemmet, men där fanns också flera ungdomsverk av Larsson, bland annat stora akvareller målade i Grez-sur-Loing i Frankrike med vilka han gjorde sitt konstnärliga genombrott.

Utställningen omfattade över 100 målningar. samt en stor del av Carl och Karin Larsson arbeten som formgivare av bland annat möbler och konsthandarbeten. Sportmagasinets resenärer fick även en egen föreläsning på museet om Carl Larsson, tankarna kring utställningen och synen på Carl Larsson ur ett finskt perspektiv.

Utställningen har varit en stor succé med över 100 000 besökare. Bland annat har barnen satts i fokus, med ett eget rum där man fått gå in i konstverken, klä ut sig tidsenliga kläder och ta del av leksaker från sekelskiftet.
Det fanns även gott om tid för egna aktiviteter och shopping i  årets designhuvudstad Helsingfors. En lyckad resa med andra ord!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp