Toppfält: innehåll
Cirkeln är Sluten Tommy Abrahamsson  Flyttar Hem

Cirkeln är sluten Tommy Abrahamsson flyttar hem

  • Falun

FALUN

Tommy Abris med sin fru
Inspekterar bygget vid Lilla Källviken med fru Gun.

Tommys hockeyresa startade i Falun med Falu Godtemplare och gick snart till Leksand där han spelade till 1974. Därefter blev det USA och New England Whalers i WHA för att efter tre säsonger vara tillbaka i Leksand. Dock lockade andra sidan igen och nu hade laget bytt namn till Hartford och fanns i NHL, ett gäng som sedan blev till dagens Arizona.

Efter den andra sejouren i USA blev det spel i två säsonger i Timrå. När laget hamnade i dåvarande div 1, åkte den erkänt ”långa och vispande klubban” som han var känd för, upp på hyllan för gott.

YRKESFISKARE
Istället blev han yrkesfiskare i Bottenhavet och vattnen runt Sundsvall för att fiska torsk. Fiske har ju alltid varit bröderna Abrahamssons stora intresse. Torskfisket fortsatte han med i Karlshamn och när han sedan kom till Bohuslän och Kungshamn blev det mestadels fångst av havskräftor som gällde.
Att vara ensam på båten långt ute till havs och fiska havskräftor kräver sin man och Tommy tyckte att det vid 69 års ålder fick räcka. »Sport i Dalarna« var på besök där i våras och då sa Tommy:
– Nu flyttar jag inte mer, vi har flängt nog!

Men nu är det alltså klart med Falun och nya villaområdet vid Källviksbacken, Lilla Källviken. Fru Gun ville egentligen söderut när de hade bestämt sig för att flytta men hon insåg att den idén inte fick Tommys mungipor att peka uppåt.

Nu väntar förhoppningsvis inflyttning till jul. Med boende några stenkast från Runn gör att fisken där få se upp. Storfiskar’n är hemma!

Text och foto: ERIC ”JOKKE” LUNDIN

Knapp, skrolla upp