Toppfält: innehåll
DalaFrakt Satsar På Sporten

DalaFrakt satsar på sporten

Mats Aspemo VD på DalaFrakt

LEKSAND. DalaFrakt jobbar med hårdvara. Det handlar om lastbilstransporter i skog- och anläggningsbranschen.
– Vårt åkeri vill vara en del av hela samhället. Därför sponsrar vi idrotten i Dalarna, säger Mats Aspemo, vd på DalaFrakt.
Mats Aspemo talar en härlig gällivaredialekt. Ränderna går inte ur trots att han varit verksam i Dalarna under många år.
– Jag har varit på Hörnells, Ejendals, Leksands IF och nu på DalaFrakt, säger Aspemo.
– När karriären är över tänker jag återvända till Norrbotten och mitt hus vid Bottenviken.
För Sportmagasinets läsare är Mats Aspemo mest känd för tiden som vd för Leksands IF. Han tog över efter Håkan Åman och satt på posten mellan åren 2010-2012.
– En lärorik period. Leksands låg illa till ekonomiskt. Det blev mycket jobb, berättar Aspemo.
Det finns en kortsiktighet i sportens värld som inte är bra. Långsiktighet är viktigt, menar Mats. Tillfälliga korrigeringar i en förening måste till ibland men det får inte bli en regel.Mats Aspemo menar att det finns stora likheter mellan en sportorganisation, typ Lekands IF, och ett företag som DalaFrakt.
– Det handlar om att bygga lag. Att se till att rätt folk gör rätt saker, säger Aspemo.
DalaFrakt sponsrar Leksands IF och Mora IK. Dessutom satsas pengar på Kvarnsvedens IK, LIF Baseboll, Vasaloppet och Skidspelen plus en hel rad individuella idrottare.
– Vi vill hålla idrotten vid liv i Dalarna. Det är viktigt för alla oss som bor och arbetar här, att vi trivs här. Alla gillar att ha ett lag eller ett idrottsevenemang som engagerar.
– En del gillar inte reklam. Vår lilla radiostyrda lastbil som åker ut med matchpucken på isen i Mora och i Leksand tror jag ändå att många uppskattar, säger Mats Aspemo.

Text och foto: MATS RÖNNBLAD

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp