Toppfält: innehåll
Dalkurd Rustar För Superettan Elitarena  – Ett Måste

Dalkurd rustar för Superettan Elitarena – ett måste

BORLÄNGE
Dalkurd FF spelar nästa säsong i Superettan.
En elitsatsning som medför nya krav.

Ramazan har många järn i elden och telefonen ringer ofta. Intresset för Dalkurds framgångar verkar att vara av stort intresse för många.

– Det behövs en ny elitarena i Borlänge. Kommunen får väldigt gärna bygga den på Sportfältet, säger Dalkurds ordförande, Ramazan Kizil.
Dalkurds nuvarande hemmaarena, Domnarvsvallen, uppfyller inte kraven för en elitarena. Minst tusen stolplatser under tak, bättre presscenter, nya toaletter och kiosker är några viktiga förbättringar som måste till för att uppfylla Svensk Elitfotbolls arenakrav.
Förutom Dalkurd har även Kvarnsvedens IK elitstatus då damlaget spelar i allsvenskan 2016. Lägg till Brage, med målsättningen: Superettan 2018, så ökar önskemålen om en ny arena.

ARENAFRÅGAN
Företrädare för de tre Borlängeklubbarna och representanter från kommunen för nu diskussioner i arenafrågan.
–Arenafrågan har vi pratat om i flera år, utan att någon reell lösning framkommit. Nu har vi haft några bra möten mellan klubbarna och kommunen och förhoppningen är att det kan bli något bra av det här, kommenterar Kizil och fortsätter:
– Jag hoppas att kommunen vaknar till. Visar att man vill ha elitfotboll i Borlänge och tar de viktiga beslut som krävs.
Under tiden som arenafrågan stöts och blöts, rustar Dalkurd för spel i Superettan.
– Vi kommer att bilda ett aktiebolag, vilket är ekonomiskt nödvändigt, då ambitionen är att vi vill bli större som klubb på alla plan, redogör Kizil.

Ramazan Kizil pekar ut platsen, intill Pransesgården, där Dalkurd FF ska uppföra sin klubbstuga på cirka 600 kvm.

– Vi nöjer oss inte med bara en säsong i Superettan. Dalkurd siktar alltid högre upp.
– Brage satsade hårt 2013 men åkte ändå ur Superettan. Vad som hände Brage har vi tagit lärdom av och vi kommer inte att hamna i samma situation.
Vilken blir föreningens budget 2016?
– I år hamnar vi mellan 3,5 miljoner kronor till fyra miljoner i omsättning. Nästa år räknar vi med en omsättning runt tio miljoner kronor.
– Flera partners är villiga att satsa i vårt aktiebolag. Det finns rika kurder i Sverige som inte riktigt trott på oss innan. Men nu när vi nått Superettan ska de förhoppningsvis hjälpa oss.
Hur ser du på spelartruppen och föreningsorganisationen?
– Vi kommer att satsa på heltidsanställda spelare. Allt för att de ska orka träna mer.
– I vår bygger vi ett klubbhus intill Pransesgården på Sportfältet, som förutom kansli, även ska inrymma en fritidsgård för ungdomar.
– Och så behöver vi anställa både en kansli- och ekonomiansvarig. Plus eventuellt ett par personer till.
– Det ska bli skönt med en egen klubbadress. Tidigare har våra postförsändelser hamnat här och där hos olika personer med anknytning till klubben, berättar Ramazan Kizil och skrattar gott åt postcirkusen.
Arenafrågan i Borlänge rullar vidare. Det enda som är säkert är att det krävs stora investeringar, vare sig det handlar om att bygga en ny arena eller en uppgradering av Domnarvsvallen.

Text och foto: PER-ÅKE GRANLUND

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp