Toppfält: innehåll
Dalkurd Smider Nya Planer

Dalkurd smider nya planer

Dalkurds ordförande Ramazan Kizil berättar om med- och motgångar i en öppenhjärtlig intervju för Sportmagasinet Dalarna. Foto: PRIVAT

BORLÄNGE
Dalkurds fartfyllda resa genom seriesystemet har burit ända till Superettan. Nu smider ledningen nya planer.
-Vi gillar mirakel och kommer aldrig att backa inför några svårigheter, säger klubbens dynamiske ledare och ordförande, Ramazan Kizil.

I takt med sportsliga framgångar har också supportrar och sponsorer visat ett allt större intresse.
– Ekonomiskt har vi inga problem. Ju högre upp vi spelar desto lättare går det för oss att skaffa sponsorer.
– Vi har support i Borlänge, Dalarna och Sverige, plus att det finns femtio miljoner kurder som stöttar oss. Marknaden öppnar upp mer för oss, mot att då vi spelade i lägre serier, berättar Ramazan stolt.
Ett bra exempel på nämnda uttalande är telekommiljonärerna, kurderna och bröderna Sarkat och Kawa Junad i Kurdistan.
– De betalade nära 4,6 miljoner för 49 procent av aktierna i Dalkurd AB. I dag har vi inga ekonomiska problem och vårt egna kapital uppgår till 3,6 miljoner kronor.
Pengar som kommer väl till pass inför bland annat uppbyggnaden av två ungdomsakademier.
– Vi planerar att starta två fotbollsakademier, en i Borlänge och en i Kurdistan, då vi vill producera egna unga spelare.
– I Kurdistan ägnar man sig mest åt seniorfotboll. Och nu vill vi spela en roll även i Kurdistan, bygga upp en bra ungdomsorganisation efter svenska mått mätt.
– Vi jobbar jättehårt för att bygga en så professionell organisation som möjligt för Dalkurd AB och Dalkurd FF, understryker Ramazan.
Hur ser er nuvarande ungdomssatsning ut?
– Vi har cirka 250 ungdomsspelare i åldrarna sju till nitton år, fördelade på elva lag. Jag är speciellt förtjust i P12/13, som jag brukar säga är vår framtid.
Hur går det med byggplanerna av lokaler intill Sportfältet?
– Vi ansöker om bygglov i dagarna (mitten av april, red anm) och jag hoppas innerligt att kommunen säger ja nu.
– Jag gillar fotboll men brinner lika mycket för allt annat runt omkring, vilket i förlängningen gynnar våra ungdomar. Men trots att vi gör mycket för integration i samhället, känner vi att vi ej blir accepterade på lika villkor som andra föreningar.
Oroar det dig?
– Det är klart att det gör. Vi är en svensk förening som spelar i Superettan och vi borde få lika mycket stöd som andra föreningar.
– Det finns två stora fabriker i Borlänge men där har vi klen uppbackning och de verkar inte heller vilja träffa oss, kritiserar Ramazan och fortsätter:
– Kommunens alla turer runt Domnarvsvallen oroar också. Så fort frågan kommer på tal så säger man att man måste satsa på sjukvården.
– Nu låser de fast sig vid att behålla Vallen, istället för att sälja av, bygga bostäder och annat och satsa på en ny elitarena.
Berätta kort om årets a-trupp och serieinledningen?
– Från början sökte vi fyra fem allsvenska toppspelare, men det lyckades vi inte med.
Våra toppvärvningar, Dusan Djuric och Tom Söderberg, var det lite oklart med under försäsongen, då de inte var helt tillgängliga av olika anledningar.
– Seriespelet började inte så bra och det har känts lite oroligt i början av säsongen. Men vi är inte rädda för att övervinna svårigheter, samtidigt som det naturligtvis hade känts bättre om vi hade varit mer färdiga innan serien började i april.
– I dagsläget (intervjun gjord efter två spelomgångar) siktar vi på att hänga kvar – så får vi ta det därifrån.
– Men vi kommer att värva om det behövs. Kanske redan i sommar, understryker Ramazan Kizil.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp