Toppfält: innehåll
Danne Söderström Stolt över Kommunens Priser

Danne Söderström stolt över kommunens priser

LEKSAND. Dan Söderström har gått i pension. “Hockeyn och jobbet på Leksands kommuns fritidskontor har varit en fantastisk tid” säger Danne.

 

Dan Söderström gick i pension förra året.

Danne Söderström sammanfattar sitt yrkesliv: Att Leksands blev årets friluftskommun 2014 och årets idrottskommun 1994 och 2003 sätter jag som nummer ett i min yrkeskarriär, säger Dan.
Danne är pensionär sedan snart ett år och ser inga problem med det.
– Jag känner mig nöjd. Jag började heltid på kommunen 1983, säger Dan.
Dan fick jobb i Leksand efter att avslutat hockeykarriären i Leksands IF. Dan minns introduktionen på Leksands kommun.
– De frågade om jag var nervös.
– Det är väl ni som ska vara nervösa som anställt mig, svarade jag.
Typiskt. Sån är Danne. Rättfram och slagfärdig. Men ändå med glimten i ögat och med en stor portion humor.
Dan Söderström ser det som en stor förmån att ha få jobbat med fritids- och kulturfrågorna i Leksands kommun. Han tycker att de lokala politikerna haft stor förståelse för frågorna. Det har varit lätt att få igenom förändringar och förbättringar. De nya strandpromenaden på båda sidorna om älven. Vandringslederna runt sjöarna Opplimen, Limsjön och vid Västannor är några exempel, menar Dan.
– Tegera Arena, Granberget och Lugnets Idrottsområde plus Leksandshallen är också stora satsningar som jag fått jobba med. Liksom skidspår och terrängbanor.
Danne fortsätter:
– Jag tycker faktiskt det är välförtjänt att vi blivit både årets frilufts- och idrottskommun.
För många i och utanför Leksand är Dan Söderström ändå mest känd som stor hockeyprofil. Inte så konstigt. Han var inte bara stjärna Leksands IF (255 mål totalt och flest passningspoäng i Elitserien 1977 och 1978). Han gjorde dessutom 139

Dan Söderström är stor hockeyprofil med framgångar i både Leksands IF och Tre Kronor. – Vid sidan om SM-guld och VM-silver blev jag mycket glad när Leksand utsågs till Sveriges bästa idrottskommun, säger Dan som jobbat som fritidschef på Leksands kommun.

matcher för Tre Kronor med OS-brons och VW-silver som tyngsta meriter.
– Jag har haft stor nytta av hockeyn. Den har lärt mig mycket om människor och föreningsliv, säger Dan.
– Att passa tider, att vara schyst mot kompisar. Allt har jag fått lära mig inom hockeyn.

Text och foto: MATS RÖNNBLAD

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp