Toppfält: innehåll
Det är Aldrig Lugnt På Lugnet – Här Kokar Det Av Aktiviteter

Det är aldrig lugnt på Lugnet – Här kokar det av aktiviteter

Lugnet handlar mycket om Skidstadion, hoppbackar, spår och utemiljöer.

Men Lugnet är så mycket, mycket mer.

LugnetInnanför väggarna i Lugnets Sportcenter så riktigt kokar det av aktiviteter. En värld med bara möjligheter för den som vill träna, motionera eller bara umgås.

Aldrig lugnt på Lugnet har varit en slogan för Lugnet. Kanske lite gammalmodig men den stämmer till hundra procent, säger Per Hagdahl, marknadsansvarig på Lugnet.

ALLA ÅLDRAR

Från sex på morgonen och till elva på kvällen kommer det en strid ström av människor.

– Och det är inte bara ungdomar utan det är personer i alla åldrar, säger Per.

Simhallen med relaxen och Actic (gymmet) är det som i första hand tilltalar +55.

– Framförallt har gymmet blivit populärt. Innan vi byggde om 2008 var det cirka 500 medlemmar på gymmet idag är det uppemot 2500. En fantastisk utveckling.

Förmiddagarna är det fullt med +55 och visst är träningen prioritet ett, men frågan är om inte samvaron och fikat efteråt är minst lika viktiga.

Så kan det absolut vara. I varje fall kan man konstatera att Lugnet fått en helt ny och stor målgrupp efter ombyggnaden av Gym.

INNEBANDYN HAR VÄXT

När Lugnets Sporthall invigdes 1972 var det handboll, basket och volleyboll som var de stora idrotterna.

Idag ser det annorlunda ut. Basket och handboll har fortfarande bra verksamhet men det är utan tvekan så att innebandyn tagit över Lugnet.

2004 invigdes Falu Kuriren Arena och innebandyn fick sitt eget Mecka. Två hallar som är specialgjorda för innebandy och i innebandykretsar bedöms hallen som en av de bättre i Sverige.

Men innebandyn är så stor att även hall A-D oftast har innebandy på programmet.

I specialhallarna härbergerar budosporter, gymnastik, tyngdlyftning och skytte.

– Idrotter som inte är i blickpunkten för allmänheten. Men det sjuder av aktivitet även i dessa hallar, säger Per.

Badminton

LUGNET MER ÄN BARA IDROTT

Lugnet är så mycket mer än bara en träningsanläggning.

– Vi har restaurang, bytesmarknad, kansli för tre idrottsföreningar och en innebandyshop. Till detta kommer alla evenemang, säger Per.

Just evenemang är en viktig del i Lugnets verksamhet. Varje år genomförs över 150 evenemang med över 200 deltagare. De evenemang som drar mest aktiva är innebandyturneringar och Kopparcupen i handboll.

– Mest publik kommer det till artistgalor, säger Per.

Och när Sportmagasinet var på besök så höll man på att rigga för Julgalan. I korridoren mötte vi Lasse Berghagen. En av många kända artister som skall underhålla för över 2000 middagsgäster i dagarna två.

Det är 41 år sedan Lugnets Sportcenter invigdes. När man går in genom dörren till Idrottshallen så är det svårt att förstå. Det är snyggt, rent och det känns som tiden stått still.

– Vi får ofta beröm för att anläggningen håller så hög klass. Normalt brukar anläggningar som är byggda i början av 70-talet vara ganska slitna, säger Per.

Lugnets Sportcenter är som ett andra hem för många falubor.

De politiker som i slutet av 60-talet hade en vision att samla det mesta av idrotten på ett ställe i Falun har verkligen lyckats.

Lugnet är inte bara viktig för faluborna. Det är en arena som många idrottare ser upptill och önskade att man hade i sin egen hemstad. 

Lugnets sporthall

Text: PEO KARLSTRÖM


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp