Toppfält: innehåll
– Det Finnes Något För Alla

– Det finnes något för alla

Peter Vestlund kör ett pass med träningsorientering på Stadsberget för Vasaskolans niondeklassare. Här i samspråk med Jesper Johansson (till höger).

HEDEMORA
Sommarsatsningen Fun Camp återkommer. Till glädje för alla barn och ungdomar mellan 6–15 år.
– Det finnes något kul och intressant att göra för alla, berättar Peter Vestlund, aktivitetsledare hos kultur- och fritidsavdelningen.

Fun Camp är ett projekt som erbjuder barn och ungdomar ett brett utbud av sommar­aktiviteter. Ingen ska behöva gå sysslolös under sommarlovet.
– Vi har fått till ett bra drag kring det här och även hjälp av externa aktörer, informerar Vestlund och fortsätter:
– Utbuden kan vara allt från fotboll till natur- och friluftsliv. Vi kommer även att erbjuda kulturaktiviteter som dans och musik.
– Även kurser är planerade och som exempel kan jag nämna discjockey, graffitimålning och hiphop.

Vad tycker du om den här satsningen?
– Det här något som ger livskvalité till alla som bor här. Och framför allt till dem som stannar på orten under sommaren.
– Fun Camp har kommit för att stanna. Och jag vet att den här typen av satsning köres parallellt i flera kommuner, men då under andra arbetsnamn och former.

Finnes det några fler för­delar med Fun Camp?
– Den är kostnadsfri och därmed tillgänglig för alla.
– En annan fördel är att det också erbjuder ferie­arbeten. Och ett femtontal gymnasieelever kommer att vara med och jobba med Fun Camp, redogör Peter Vestlund.

Nu är det ju inte alla som bor i tätorten. Men då finnes alternativ som ”sommarbussen” att tillgå för ungdomarna.
– För dem som bor utanför tätorten finnes ”sommar­bussen”, med sin uppsökande verksamhet och som har olika aktivitetsutbud i bagaget.

Ett rullande nöjesutbud kan tyckas. Men att döma av mottagandet tuffar den på också i sommar.
– Satsningen på Sommar­bussen är inne på sin fjärde sommar och det har blivit ett årligen återkommande och populärt inslag, understryker Peter Vestlund.

Text och foto: PER-ÅKE GRANLUND

Knapp, skrolla upp