Toppfält: innehåll
Doverskog Sadlade Om – Nu Förverkligar Han Sin Dröm

Doverskog sadlade om – nu förverkligar han sin dröm

GRÖVELSJÖN
Med 26 rum och 65 bäddar i bagaget bröt paret Anders och Linda Doverskog det inrutade ekorrhjulet i Leksand och tog över driftenav Lövåsgårdens Fjällhotell i Grövelsjön i maj.

 

Lövåsgårdens Fjällhotell i Grövelsjön.

– Djärvt kanske en del tyckte, men äntligen var tiden mogen, säger nyblivne hotelldirektören. Vi ville förverkliga vår dagdröm:  att få arbeta med något meningsfullt tillsammans. Så vi har köpt oss en livsstil som passar oss.
Alltsedan de köpte fritidshuset i Lövåsen för ett år sedan har paret Doverskog kastat långa och  drömmande blickar på Fjällhotellet. Och så – rätt vad det var – fanns anläggningen ute till försäljning.

MJUKSTARTADE
Anders och Linda har mjukstartat och vill växa in i sin nya verksamhet. Lyssna, vara lyhörda och fokusera på helheten ur gästernas  perspektiv. Men grundfilosofin är klar: vistelsen häruppe skall skänka familjär hemtrevnad och skapa en positiv relation.
– Vi vill bibehålla det mysiga men med en alldeles speciell touche, säger Linda. Vi kommer inte att utvecklas till ett lyxhotell i den genuina fjälLmiljön utan behålla charmen av ett klassiskt fjällhotell. Vi satsar på omhändertagandet, närvaron plus en  mycket viktig ingrediens – matkvalité.
Utanför knuten gränsar Långfjällets unika naturreservat på 68 000 hektar med rikt djurliv och fauna. Ett eldorado för gäster som söker en annan upplevelse mot den som bjuds på exempelvis Idre fjäll – själva motorn i området.

Anders Doverskog.

LAGARBETE
– Ensam förmår man ingenting, säger före detta klubbdirektören i Leksands IF. Men som ett lag med  gemensamma satsningar och marknadsföring får vi muskler och blir konkurrenskraftiga.
Inom området finns sex anläggningar och 1600 fritidshus. Med natursnö på 800 meters nivån, fem säkra snömånader, slalombacke, med två nerfarter och elljusspår för längdåkare finns mycket att erbjuda. Tydliga säsonger ger också stora möjligheter till varierat utbud av fritidssysselsättning: fiske, bärplockning parat med äventyrsvandringar och strövtåg inom själva naturreservatet skapar attraktionskraft.
Lövåsgårdens Fjällhotell har funnits i närmare 75 år. Under en tid drev Anna Haags föräldrar anläggningen. Traditionellt har stora delar av idrotts-Dalarna med förkärlek förlagt olika typer av träningsläger och konferenser vid just den här anläggningen.   Trenden just nu är att allt yngre personer söker lugnet och stillheten ute i naturen.
– Och den vill gärna fånga upp, säger Anders Doverskog.

Text: STAFFAN BJÖRKLUND

Knapp, skrolla upp