Toppfält: innehåll
Eldsjälar Som Brinner För Idrotten

Eldsjälar som brinner för idrotten

Utdelning Eldsjälar

Eldsjälutdelning. Inom idrotten finns det massor av eldsjälar. Personer som har ett brinnande intresse för idrott, gemenskap och människor. De lägger ner timmar och åter timmar i sin förening utan en tanke på ersättning.

Belöningen är oftast ett tack eller tillfredställelsen att se att människor utvecklas och har det bra.

De finns alltid till förfogande och ser aldrig ett problem, utan snarare en möjlighet. Hur hinner de och hur orkar de? En fråga många ställer sig.

Svaret är säkert olika för de flesta, men en sak är gemensamt. De har alla gett den ideella kraften ett ansikte.

Sport i Dalarna har under några år delat ut stipendier till eldsjälar i Dalarna.

Vid IBF Faluns hemmamatch 16 oktober var det dags igen. IBF Falun bjöd på ett riktigt mål-fyrverkeri medan eldsjälarna bjöds på en bit mat i Guidearena på Lugnet i Falun.
Falun gjorde hela tio mål och innebandyns stora stjärna Alexander Galante Carlström slog till med tre mål.

I en periodpaus fick eldsjälarna äntra plan och Mats Ingels läste upp motiveringarna, medan
Sport i Dalarnas Bertil Daniels, Håkan Rystedt och Rolf Hammar överlämnade en check på 10 000 kronor till var och en. Pengarna skall nyttjas i valda klubbens verksamhet.
– Ett sätt för Sport i Dalarna att stimulera det ideella föreningsarbetet och framförallt uppmärksamma duktiga ledare i Dalarna, sade Bertil Daniels.

Och applåderna från publiken var lika hjärtliga, som när IBF Falun gjorde mål. Eldsjälarna var både stolta och rörda över stipendierna.
– Jag är rörd över att Sport i Dalarna uppmärksammar något som inte syns i resultat och tabeller, sade Annika Persson, som jobbar inom Korpen i Orsa med inkludering.

Text och foto: PeO KARLSTRÖM

Knapp, skrolla upp