Toppfält: innehåll
En Lyckad Värvning – Gav Monica Drömjobbet

En lyckad värvning – gav Monica drömjobbet

Gronyte-Konsult
2010 lämnade, grundaren av Grönyte-Konsult, Lars Åkerström över stafettpinnen till Monica Hagberg Andersson.

FALUN Ett samtal betyder så mycket. I alla fall för Monica Hagberg Andersson. Monica arbetade som postkassörska i 20 år, de sista åren på posten i Norslund Falun. En kväll strax före stängningsdags så ringde telefonen, det var en av postens kunder Lars Åkerström, grundaren av Grönyte-Konsult AB som undrade om hon var intresserad av att börja arbeta hos honom…

På den vägen är det. Monica hoppade på tåget 2001 som anställd fram till 2010 då hon själv tog över företaget.
– Det var det bästa jag har gjort, det är ett roligt och stimulerande arbete, säger Monica som inte har ångrat sitt val en enda sekund.
Företaget har gamla anor, redan 1979 startade Lars Åkerström verksamheten och 1991 började försäljningen av japanska sågar som är speciellt slipade i tre steg vilket ger fina snittytor.
– Yrkesfolk vill verkligen ha de japanska Silky-sågarna, jag har många kunder, framför allt kommuner, kyrkogård- och park­förvaltningar samt arborister säger Monica.
– De professionella användarna uppskattar verkligen skärpan och precisionen i de japanska beskärningsverktygen.
Även de japanska blomsaxarna och japanska sekatörerna är av bästa klass. En storsäljare är den lilla starka sekatören Golden Star Mini. Den är verkligen en liten pärla, och mångas stora favorit.
– Ny produkt för i år är en lätt och stabil Grensax, den tror jag kommer att bli nästa storsäljare, säger Monica.
Sedan 1992 har Grönyte-Konsult agenturen i Skandinavien för de japanska Silky­sågarna, de har återförsäljare av sortimentet runt om i landet dessutom i Norge och Finland. Här i Dalarna finns det några åter­försäljare dels Dalviks Kvarns butiker, Bond-Gården i Siljansnäs och nystartade Mora Trädgård AB i Mora.
– Framför oss ligger ett nytt spännande år. Vi kommer att ställa ut på flera mässor och delta under ett antal branschdagar runt om i Sverige, berättar Monica. Besök gärna vår hemsida www.gronytekonsult.se och kika på vårt fina sortiment av verktyg, säger Monica.

Text: Lillis Åkerblom

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp