Toppfält: innehåll
En VM-dag I Hedemora

En VM-dag i Hedemora

en-vm-dag
Skidklubbens Fredrik Anger och kommunens Kjell Rosen tillsammans med fyra nyanlända som tänker prova på skidåkning – Hala, Baarlun, Mohammed och Samuel, som kommer från Irak, Somalia, Afghanistan respektive Eritrea.

Hedemora
– Vi vill visa att vi är en öppen kommun. Vi välkomnar alla, säger Kjell Rosen i Hedemora kommun.

– Därför arrangerar kommunen och Hedemora skidklubb en alldeles egen VM-dag under skid-VM i Falun.
– Den 23 februari bjuder man in till en familjedag vid Brunnsjöbergets skidanläggning.
– Barn, vuxna och nyanlända är välkomna. Det blir olika aktiviteter som alla går i skidornas och snöns tecken, säger Rosen, som speciellt hoppas att nyanlända kommer eftersom Hedemora är länets största asylkommun.
– Vi har cirka 350 permanenta asylsökande per år som bor här. Några har kanske aldrig sett ett par skidor. Nu får de prova. Och vi har tänkt att sätta in bussar från centrum, så att man lätt kan ta sig till Brunnsjöberget, fortsätter Rosen.
– Programmet för dagen är inte spikat. Men det blir instruktion, fri utlåning av skidor, pulkabacken är öppen, det finns servering och grillning.
– Vi har tänkt ordna en riktig trivseldag. Det blir en härlig skiddag, kan jag lova. Och så avslutar vi med barnens VM på kvällen. En final på en toppendag, konstaterar Fredrik Anger, ordförande i skidklubben.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp