Toppfält: innehåll
Ett Lyckat Samarbete  – När Leksand  Och Insjön Blev Ett

Ett lyckat samarbete – när Leksand och Insjön blev ett

Sara Storerkers och Linnea Nygård är lagkaptener

LEKSAND/INSJÖN
Både Leksand och Insjön har haft svårt att fylla sina damlag med spelare. Nu testar de båda innebandyrivalerna ett samarbete över klubbgränsen.
– Det har gått över förväntan. Jag känner en oerhörd glädje och stolthet över vad vi åstadkommit, säger lagledaren Carin
Skarner.

Samarbetslag. Ett spännande grepp inom lagidrotten. Leksand och Insjön, två heta konkurrenter inom innebandyn, testar för fullt sedan ett par säsonger.
– Det var nödvändigt. Vi har ett juniorlag och ett lag i division 2. Vi hade fullt sjå att få ihop fullt lag med avbytare till alla matcher, säger Carin Skarner.

Leksands och Insjöns innebandy
Carin Skarner tillsammans med Tilly Lundell och Ida Finn Olsson.

Sport i Dalarna är på besök i Leksandshallen. Det är full fart när tränaren Stefan Axelsson eldar på tjejerna i en passningsövning: Snabbare förflyttningar! Prata med varandra! Krossboll! Spelarna flåsar högt och svetten blänker i hårfästena på de flesta.
– Vi har hållit på sedan augusti. Det är fantastiskt att se hur alla ställer upp och kämpar på träningen trots att det är slutet på säsongen, säger Carin.

Det finns 28 spelare sammanlagt i de båda lagen. Många pluggar, andra har barn och en del jobbar skift. Flera spelare pendlar in från både Rättvik, Djurås och Mockfjärd. Det är mycket som drar åt olika håll när tjejerna ska prioritera innebandyn.
– Så är det. Att sam­arbeta över klubbgränserna var nödvändigt för oss för att skapa slagkraftiga lag med avbytare, säger Carin Skarner.
– Att skapa samarbetslag är en process, menar Carin. – Det kan gå trögt i början men det är viktigt att allt får ta sin tid. Förändringar innebär alltid en viss oro. Men sånt försvinner i takt med att spelarna lär känna varandra. Jag är så glad att allt gått över förväntan, säger Carin.

Matcher på helgen och träning i veckan. Så ser en normalsäsong ut för tjejerna. Lägg till det jobb, skola och familj så förstår alla att sporten tar plats i livspusslet.
Sport i Dalarna frågar spelarna om hur tiden räcker till:
– Det är omöjligt att vara med på varenda match och varenda träning, blir svaret från flera.
– Grejen är att vi har så himla kul. Inte bara på planen. Vi trivs ihop och träffas även på fritiden. Det är därför vi håller på.

Text och foto: MATS RÖNNBLAD

Knapp, skrolla upp