Toppfält: innehåll
Ett Värdefullt Stöd För Eline Av Både  Sport I Dalarna Och Active Life Foundation

Ett värdefullt stöd för Eline av både Sport i Dalarna och Active Life Foundation

En komplicerad knäskada hade kunnat spoliera Eline Snabbs idrottskarriär. Men med egen envishet och stöd från Active Life Foundation och Sport i Dalarna, vågar nu falutjejen Eline Snabb se en framtid som Sveriges enda aktiva utövare av Nordisk kombination.

Det var vid ett fall vid back-SM i platsbacke som en tidigare knäskada slog till.

 –Jag kände redan innan uthoppet att det inte skulle gå bra när det smärtade till i knät och styrkan försvann.
 Vid landningen vek sig knät och korsbandet gick av, därtill skadade hon ryggen. Likaså skadades menisken, om det nu inte var en som redan var skadad.
 –Jag fick bra hjälp av läkarexpertis i Umeå och hjälp med en snabb operation.
 Vägen tillbaka innebar rehab och massor av tung träning med ett klumpigt knäskydd. 
Det var då Active Life Foundation kom in i bilden. 
 –Läkaren som opererade mig tipsade om att jag kunde söka hjälp till ett specialskydd för knät.
 Sedan ett år har Active Life Foundation och Sport i Dalarna ett samarbete när det gäller idrottare från Dalarna.
 Det innebär att när Active Life Foundation godkänt ett stöd till Eline så stöttade också Sport i Dalarna med ett belopp som täckte det som saknades när det gällde att beställa knäskyddet.
 –Knäskyddet är specialtillverkat i USA och det är så mycket bättre än det gamla och klumpiga skydd jag hade. Nu åker jag över till Norge och ska fortsätta träningen, men först ska ytterligare en röntgen av knät genomföras, säger Eline.

VM ÄR MÅLET
–Mitt mål är att vara med på VM i Falun och givetvis helst ta medalj. Men lika viktigt är det att kunna vara en förebild för andra ungdomar att visa att det går och hur roligt det är att tävla i nordisk kombination.
 I tävlingssammanhang tränar Eline med det norska B-landslaget.
 –Tyvärr finns ingen verksamhet i Sverige och hade det inte varit för Ulrika Back Eriksson på Skidspelen så hade det här inte gått. Hon är ett fantastiskt stöd.
Ett stöd blev också Active Life Foundation och Sport i Dalarna 

SÖKA STÖD
För dalaidrottare som saknar de försäkringar som krävs för att få snabb hjälp finns det alltid en möjlighet att söka stöd från Active Life Foundation.
 –Vi samarbetar med Active Life Foundation och deras utvecklingschef Jonas Jacobsson. Genom honom får vi kunskap när det finns dalaidrottare som får stöd, så det är till Active Life Foundation man ska vända sig för information och möjlighet till stöd.
 Active Life Foundation fördelade senast i september 113 700 kronor till nio olika ansökningar. Bland dem var det ingen dalaidrottare.

Text och foto: NISSE SCHMIDT

Knapp, skrolla upp