Toppfält: innehåll
Eva Och Pär Uhlin är Familjen Idrott

Eva och Pär Uhlin är familjen idrott

  • Falun
Eldsjälarna Eva och Pär Uhlin
Eldsjälarna Eva och Pär Uhlin på träning med några av pojkarna.

FALUN.
Familjen Uhlin är familjen som verkligen är idrott, mamma Eva, pappa Pär och barnen Wilma och Hampus. Bandy är sporten nummer ett och på sommaren är det fotboll som gäller. Ingen vila där inte.

Eva som kommer från Stockholm, och Pär som är från Grycksbo träffades när båda bodde i Stockholm. Eva var aktiv bandyspelare i AIK och landslaget. Pär, som varit aktiv i sex olika klubbar, slutade som spelare och blev tränare när barnen kom till världen. 2006 drog Dalarna och de började bygga hus i Bergs­gården, eller Bärs’gårn som det heter i folkmun, den lilla byn i utkanten av Falun.

Paret började omgående med skridsko- och bandyskola i Grycksbo och på den vägen är det. Idag håller de i ett allsvenskt damlag och två pojklag, U14 och U16. Träningar är det måndag till torsdag och på helgerna är det matcher. Men några problem med familjelivet har man inte då alla är med vid träningarna och matcherna.
– Att se alla ungdomarna glada och fulla med energi och sedan uppleva hur de utvecklas, det ger oss mycket glädje inflikar Eva. Pengarna som dom nu får finns det många hål att stoppa i, en bandyresa till Kalix gör t.ex. ett stort ingrepp i klubb­kassan, för att nu nämna
något.

Eva, som idag jobbar på Dalarnas idrottsförbund, och Pär som finns på Parasportförbundet, är två mycket värdiga eldsjälar. Deras stora engagemang ser dom en livsstil.

Text och foto: ERIC ”JOKKE” LUNDIN

Knapp, skrolla upp