Toppfält: innehåll
Falu BS Bandyfritids  – Lyckad Ungdomssatsning.

Falu BS bandyfritids – lyckad ungdomssatsning.

FALUN. I mitten av november startade Falu BS ett bandyfritids för barn i ålder 8–11 år. Det var en gammal idé från Hans-Olof Pettersson i klubben som förverkligades, att »man inte skulle behöva åka långt för att få åka skridskor, och kanske också spela lite«.

Landshövding Ylva Thörn delade ut priser.
Landshövding Ylva Thörn delade ut priser.

Jennifer Zetterberg på Falu BS kansli administrerade det hela och med sponsorhjälp från Kopparstaden, Dalarnas Försäkringsbolag, ICA Maxi i Falun smat Idrottslyftsmedel från Svenska bandyförb., Dalarnas Idrottsförb och SISU Idrottsutbildarna kunde verksamheten startas. Målet var att få med ca 60 barn från fyra skolor, det blev 180 från fem skolor, så snacka om succé! Flera förfrågningar kom från skolor i utkanten av kommun men fler fick man tyvärr inte plats för. Förhoppningen är att verksamheten kan utökas kommande vinter.

STOR BULLFEST
I mitten av november var det start och i februari blev det en storartad avslutning då bland annat landshövdingen Ylva Thörn var med vid prisutdelningen och bullfesten!
Två bandybussar hämtade barnen varje torsdag vid sinafritids strax före 14-tiden och vid 16-tiden kördes de tillbaka.
Ledare kom från Hagströmska gymnasiet där Falu BS spelaren Emanuel Sundkvist är lärare. På isen fanns olika grupper beroende på kunnande och vad man ville göra, bara åka, spela med mera.
Kunnandet att åka skridskor varierade en hel men gav ledarna mycket erfarenhet att hantera olika situationer, från teorin i skolan till praktik. Skridskor, hjälmar och klubbor fick man låna. Många nyanlända, som aldrig varit på is tidigare, var väldigt entusiastiska och lärde sig snabbt. En av deltagarna var Albin Busk som fanns med på isen i sitkälke, så plats fanns för alla.
Verksamheten gav eko och många kom för att titta hur det gick och hur allt var upplagt.

Falu BS bandyfritids med ledare från Hagströmska.
Falu BS bandyfritids med ledare från Hagströmska.

– Det har varit enormt mycket jobb, berättar Jennifer på kansliet, men det har varit värt varenda sekund. Och vem vet, kanske Falu BS i framtiden består av spelare som en gång fostrats på egna bandyfritids?

Text: Eric »JOKKE« LUNDIN
Foto: PeO KARLSTRÖM

 

 

 

 

Albin Busk, en av många deltagare, tillsammans med kanslisten Jennifer Zetterberg.
Albin Busk, en av många deltagare, tillsammans med kanslisten Jennifer Zetterberg.
Knapp, skrolla upp