Toppfält: innehåll
Falu Future – Tennisturnering Som Växer I Styrka

Falu Future – tennisturnering som växer i styrka

  • Falun
Falu Future
Från vänster domarna Louis Boucharrinc, Frankrike och Miranda Nilhag, Göteborg; supervisorn Anders Wennberg, Helsingborg; Mattias Pennonen, Falu TK och domaren Michael Rask, Danmark.

FALUN

För 12:e året i följd arrangerade Falu tennisklubb juniortävlingen i tennis Future med dussinet deltagande nationer och prispengen om hela 25 000 dollar. En sån här tävling är en större apparat att sätta än vad många anar, förklarar nestorn Mattias Pennonen.

Kringorganisationen utgörs av närmare 80 personer till spelarnas fromma. Här finns en stab av tävlingsledare, domare av internationell klass (referees), bollkallar, sjukgymnaster, läkare, linjedomare, chaufförer, serveringspersonal och allehanda servicepersonalmed flera för att få det hela att fungera friktionsfritt.

Från början var tanken ett gyllene tillfälle att svetsa samman klubbmedlemmarna och plantera den rätta vi-känslan inom klubben, säger Mattias Pennonen.

Men här fanns också en ytterligare dimension. Många av klubbens egna storspelare på den internationella arenan har faktiskt börjat som bollkallar i tävlingen Future och utvecklats i sitt spel, avancerat vidare och knipit viktiga ATP-poäng: Magnus Bröms och Edvin Gustavsson.

Och hur det gick i den 12:e sammandrabbningen?
Jo, i finalen möttes ryssen Alexander Bublik och britten Edward Corrie. Bublik erövrade publiken – och en rejäl prispeng – med att vinna över Corrie med siffrorna 6–4, 6–4 i en mycket välspelade match.

Text och foto: STAFFAN BJÖRKLUND

Knapp, skrolla upp