Toppfält: innehåll
Falu SS Erbjuder Simning För Funktionshindrade

Falu SS erbjuder simning för funktionshindrade

  • Falun
Daniel Hansson Elias Svensson
Simtränaren Elias Svensson instruerar Daniel Hansson.

FALUN
För några veckor sedan startade Falu SS simning för funktionshindrade.
– Ett led i vår långsiktiga vision. Alla målgrupper skall kunna vara med i vår verksamhet, säger Tomas Wiker klubbchef och tränare i Falu SS.

– Vi har pratat om att starta upp denna verksamhet länge. Och nu har vi tagit ett försiktigt steg. Vi prova oss fram och hitta de räta formerna. Detta är ett första steg.

I Dalarna har det inte funnits någon verksamhet för ungdomar med funktionsnedsättning.

– Målet är att vi på sikt att denna verksamhet integreras med den övriga verksamheten. Alla skall kunna simma tillsammans. För övrigt att mål som Svenska Simförbundet att, säger Tomas.

På onsdagar kommer ungdomarna till Lugnet och tränar.

– Vi har en bra tid och oftast är det bra med utrymme i bassängen på onsdagar. Idag är det en handfull ungdomar på plats och förkunskapskravet är att man skall kunna simma. Sedan lär vi dom de olika simsätten.

Någon tävlingsverksamhet är det inte fråga om, säger Tomas. Ett viktigt steg för Falu SS har varit att utbilda ledare.

– Tack vare ett samarbete med Anders Hanssons Stiftelse och Dalarnas Handi­kappråd har vi kunnat skicka två ledare på utbildning. Ett samarbete vi är oerhört tacksamma över.

När »Sport i Dalarna« var på plats så ledde Elias Svensson träningen.

– Detta är jätteroligt. Jag och min kollega Mattias Sallén Lennarthson håller på att lära känna gruppen och anpassar träningen efter deras behov, säger Elias.

Text och foto: PeO Karlström

Knapp, skrolla upp