Toppfält: innehåll
Fastighets- Mäklare är Niklas Nya Spelplan

Fastighets- mäklare är Niklas nya spelplan

Niklas Sandberg pekar ut några intressanta objekt i skyltfönstret på Stationsgatan i Borlänge. De övriga butikerna finns i Säter, Djurås och Leksand.

BORLÄNGE
En framgångsrik fotbollskarriär avslutades i Brage. Sedan 2013 är det i stället fullt ös i rollen som fastighetsmäklare.
–  Som fotbollsspelare hade du krav på dig att leverera. Och som mäklare måste du också leverera, säger förre Brageprofilen, Niklas Sandberg, 38.
 
Brage värvade Niklas Sandberg under säsongen 2010. Han hade tidigare representerat AIK, Stabaek (Norge), CFR Cluj (Rumänien) samt alla svenska landslag från pojk- till A-landslag. En bra värvning som tog för sig fint på plan. Samtidigt påbörjades en utbildning till fastighetsmäklare – en bransch där den förre fotbollsspelaren funnit sig väl tillrätta i.
– Det har alltid varit en kick att spela inför publik. Laget gick alltid före egot och fotbollen gav mycket tillbaka, utvecklar lagspelaren Sandberg och fortsätter:
– Samma kick som fotbollen gav, kan jag känna i rollen som mäklare.
Framgångarna inom fotbollen har nu smittat av sig på satsningen inom fastighetsbranschen. I dag äger han och driver, tillsammans med Mikael Björklund, Svensk Fastighetsförmedling i Borlänge, Säter, Gagnef, Leksand och Rättvik.
– En fastighetsaffär är den största affären i livet för många. Och att få hjälpa människor till en trygg och bra bostadsaffär, är det som ger mig en kick i det här arbetet, understryker han.
Hur tycker du att det går i nya yrkesrollen?
– Tack, bra! Jag är mycket tacksam över att jag hade möjligheten att börja studera under min aktiva karriär som fotbollsspelare. Det här jobbet är det roligaste som finns!
Hur många fastighetsaffärer gör ni från Säter till Rättvik per år?
– Ca 400 överlåtelser är vi med i årligen.
Vad gör en bra mäklare?
– Att du är en god lyssnare. Du måste också vara tillgänglig.
Slutligen Niklas, vem är bästa kunden?
– Alla, svarar han med glimten i ögat och ler.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp