Toppfält: innehåll
”Finnkampen” I Golf

”Finnkampen” i golf

DJURÅS
”Finnkampen” kommer till Djurås.
Nej, det handlar inte om friidrott, men väl om golf.
 –Vi har många finländare i golfklubben. Och nu har de tagit initiativet till första upplagan av ”Finnkampen”, berättar Crister Olsen, klubbchef i Gagnefs Golfklubb.

Det bor många finländare i Gagnefs kommun. Flertalet av dem gillar att spela golf. Innovatören Ari Vahajylkka tog ett snack med Crister Olsen om att arrangera en partävling för klubbens medlemmar.  ”Finnkampen” var född.
 Med på ett hörn finnes också den ideella föreningen Suomi Fritid.
 –Vi är mellan fyrtio till femtio stycken i föreningen som gillar att spela golf. Och vi tyckte att det här var ett bra sätt att göra något tillsammans med övriga medlemmar i Gagnefs Golfklubb, berättar Ari Vahajylkka, och fortsätter:
 –Samtidigt som det också ger ett tillskott till klubbkassan.
  Gagnef golfbana är populär. Med i snitt 600 medlemmar är det betydligt enklare att komma ut till spel, jämfört med andra banor med högre medlemsantal.
 –Banan lockar mycket turister. Mestadels är det folk från Mälardalen, som turistar runt Siljan, och som passar på att spela på våra banor.
 –Vi ligger på mellan fyratusen till femtusen greenfee-avgifter årligen, vilket är bra, informerar Olsen.
 ”Finnkampen”, som arrangeras den 11 juni, spär på intresset för golf ytterligare.
 –Totalt kommer 72 spelare att deltaga. Det blir full fart hela dagen, med flera kringarrangemang. Helt enkelt en trevlig familjedag, informerar Olsen, och utvecklar:
 –Initiativet är bra, kul och  intressant. Alla kommer varandra närmare och gemenskapen stärks.
Hur går det då i själva tävlingen?
–Själva tävlingsmomentet är inte på så blodigt allvar. Men har vi en bra dag så kanske vi kan skrälla, svara Ari, och skrattar, innan han understryker:
 –Det viktiga är arrangemanget och att ”Finnkampen” blir en återkommande aktivitet.
En åsikt helt i linje med klubbchef Crister Olsens.
 –”Finska ligan” håller i stafettpinnen och det är bara att föra den vidare. Det här evenemanget ser många redan fram emot, avrundar han.
 
Text och foto:
PER-ÅKE GRANLUNDKnapp, skrolla upp