Toppfält: innehåll
Fler Medarbetare På Fysiocenter

Fler medarbetare på Fysiocenter

FALUN
De två sista årens tillstånd har drabbat många branscher hårt. Gym- och hälsoverksamhet, som Lugnets Fysiocenter ägnar sig åt, är inget undantag. Många har inte vågat sig in på gymmet och dragit sig för att söka sig till någon av de sex sjukgymnasterna som finns i huset.

Under 2019 och fram till sista februari 2020 så renoverades och investerades det en hel del. Två veckor efter man var klar så slog pandemin till och det blev det mindre besök i lokalerna. Då följde 1,5 år av hårt jobb för att få verksamheten att gå ihop. Sedan, under hösten 2021, så började många hitta tillbaka. Och den trenden har fortsatt stadigt uppåt sedan dess så man ser med tillförsikt på framtiden.
 Under denna tid så har det också skett en del förändringar i personalstyrkan. Två av sjukgymnasterna, Åke Embretzén och Rolf Reineby har gått i pension och Jon Ahlmark resp. Niklas Larsson har tagit över deras verksamheter. De övriga fyra, Jenny Gezelius, Anna Mases, Robert Gustavsson och Rikard Johansson finns kvar och jobbar på som vanligt.
 Läkaren, Björn Lindström, har tagit över efter Mats Carlén, som också gått i pension. Han började lite smått i höstas men är nu i full gång. Björn är specialist i allmänmedicin och utför även vaccineringar samt undersökningar för högre behörighet för körkort. Björn tar emot alla typer av patienter så det som att gå till en vårdcentral.
 Företaget, Par i fötter, som består av fotvårdarna Marielle Wohlin och Susanna Nordin, har också etablerat sig i byggnaden. De jobbar endast privat.
 Tre nya massörer har också kommit in. Niclas Mårtensson, Kelsey Filip och Malin Nyström utför olika typer av behandlingar, beroende på vad man är ute efter, på mellan 25 och 80 minuter.
Psykologen, Ola Zetterström, finns nu också tillgänglig i huset. Som det är nu så jobbar han endast privat och mot företag.
 Personliga tränarna, Martina Bertils och Niclas Mårtensson har startat upp sina verksamheter på Fysiocenter. De har ett stort utbud på program att tillgå beroende på vad just Du är ute efter. Utöver dessa två så finns Per Olhans kvar sen förut som, utöver träningsupplägg, också utför laser, kostrådgivning, kroppsfettmätning och konditionstester.
 Samtliga av ovanstående tjänster kan bokas via hemsidan, fysiocenter.se och/eller bokadirekt.se. Eller så slår man en signal till receptionen.
 Medarbetaren och allt-i-allon, Micke Lundblom, finns också kvar och utför diverse servicesysslor och ser till att det ser rent och snyggt ut i lokalerna.
Det finns ytterligare rum att fylla på Fysiocenter så nu söker de andra typer av terapeuter som passar in i deras koncept. Tanken är en sorts Hälsans hus där man kan få alla typer av hjälp under ett tak oavsett vad man söker för.
NYTT KONCEPT
Fysiocenter lanserar nu ett nytt koncept för hälsokoll. Mest inriktade till företag men det går också att göra det privat. I detta ingår läkaren Björn Lindström, som tar de vanligaste proverna, sjukgymnasten Rikard Johansson, som utför rörelse och styrketester, Per Olhans, som gör kroppsfettmätning och konditionstest, samt personliga tränaren Martina Bertils som ger förslag på vad man kan göra, beroende på vad testresultaten visar.
Text och foto: PER OLHAN

Text och foto: HARALD LOHSE

Knapp, skrolla upp