Toppfält: innehåll
För Dom Har Idrotten  Varit En Del Av Vardagen

För dom har idrotten varit en del av vardagen

FALUN. Det hörs ofta att det ideella engagemanget inom idrotten är på väg ut. Dagens ungdomar har tyvärr inte riktigt det ideella intresset. Men lyckligtvis finns det förmågor som ger framtiden hopp.

De här två pristagarna har från tidig ålder fått lära sig synsättet att man ställer upp för varandra och varandras barn. Och det utan att förvänta sig egen förtjänst.
 KLAS har sedan många år varit en riktig ” allt-i-allo” i både Falu BS fotboll och Falu BS bandy. Materialare med allt vad det innebär. När Falu BS Bandy startade Bandyskolan för unga var han en drivande kraft. För att få med även flickorna till bandyn var han aktiv när man gjorde om det till ”Skridskokul” och fick på så vis med tjejerna.
 VERONICA tog tillsammans med andra ett stort ansvars för att Falu BS Bandy inte försvann efter föreningens konkurs utan kunde starta om. Det är en resa som vi sett lönat sig. Som tränare och lagledare för sönernas fotbolls- och bandyspel har hon gjort en mångårig insats. Hon är även mycket kunnig och uppskattad speaker vid fotbollen och bandyns hemmamatcher.
 För att ytterligare bekräfta det ideella engagemanget har båda kunnat se sönerna fortsätta i föräldrarnas fotspår genom att utbilda sig till domare i båda disciplinerna på såväl ungdoms som seniorsidan. En familj som man utan tvekan kan kallas  ”Idrottsfamiljen Åkerblom”!
 Vid frågan till Falu BS bandys båda representanter vid prisutdelningen, vad familjen Åkerblom betyder för klubben svarade båda snabbt och  unisont: – ALLT!
 Eftersom stor del av dessa fantastiska människors fritid spenderas på olika idrottsplatser, vad passar då som bästa platsen för ett giftemål? Jo, en idrottsplats! Så Veronica och Klas höll sin vigsel på legendarisk Kopparvallen i Falun.

Text, del av, och foto:
ERIC ”JOKKE” LUNDIN

Knapp, skrolla upp