Toppfält: innehåll
Förbudskapten Leder Borlänges Damer Div 1

Förbudskapten leder Borlänges damer div 1

Andreas Lundmark.
Foto: ERIC ”JOKKE” LUNDIN

Andreas Lundmark, välkänd i innebandykretsar som tidigare förbundskapten i damlandslaget, numera assisterande förbundskapten i herrlandslaget, leder tillsammans med Fredrik Mellembråten Borlänges innebandy damer säsongen 2018/2019.

Hur kommer det sig att Andreas Lundmark som tagit SM-guld med IBF Faluns herrar, tagit två VM-guld som förbundskapten för damerna och är assisterande förbundskapten i herrlandslaget ställer upp som tränare för IBF Borlänge?
– Först och främst för att jag älskar innebandy! Landslaget är ju såklart det absolut finaste innebandyuppdrag man kan ha och något jag är stolt över. Samtidigt blir det inte samma sak som att träna ett klubblag. Landslaget har några samlingar per år, men det blir inte det dagliga att träffa spelarna, coachningen i båset, så därför är jag sugen på ett klubblag igen. Jag och Fredrik har pratat om det här ett tag, där vi tyckt att vi ville göra nåt för tjejinnebandyn i Borlänge.
– Borlänge är min moderklubb, så det är klart att jag har starka känslor för föreningen. Samtidigt har jag också två döttrar som spelar innebandy, så ur den aspekten vill jag hjälpa till med det jag kan för att skapa förutsättningar för att de och deras lagkompisar ska ha en bra innebandyverksamhet att spela i.
Vad är en bra innebandyverksamhet då?
– Det tycker jag handlar väldigt mycket om att det finns något för alla. Jag brinner verkligen för att hjälpa individer att utvecklas, både som innebandyspelare och som människor.
Hur ser du själv på ditt bidrag till IBF Borlänges damlag? Vad kan du ge dem?
– Det har lärorikt och utvecklande att få jobba med världens bästa innebandyspelare som jag haft förmånen att få göra de senaste 9–10 åren. Det jag lärt mig därifrån tar jag med mig in till Borlänge. Jag tror vi ska kunna skapa en bra miljö för tjejer som vill ta sin innebandy några steg längre. Om de är villiga att lägga ner jobbet, kan jag försöka hjälpa dem med verktygen de behöver, bland annat via video.
På IBF Borlänges hemsida kan du läsa hela intervjun som klubben gjort med Andreas Lundmark.

Knapp, skrolla upp