Toppfält: innehåll
Friskvården – Viktig Satsning På Nomors Personal

Friskvården – viktig satsning på Nomors personal

Friskvård
Friskvård

I början av september ifjol gav sig ett 30-tal personer, tekniker, ledning och övriga anställda på företaget Nomor, av från Trysil i Norge på mountainbike med kurs mot Mora.

Målet var att nå dit efter sammanlagt 20 mils cyklande, en färd mestadels i terrängen. Nomor är ett företag med ca 500 anställda, 200 i Norge och 300 i Sverige. Huvudkontoret ligger i Sollentuna och kundtjänsten i Falun. Nomor sysslar med skadedjursbekämpning och allt som ryms inom ramarna för det, besiktningar av fastigheter, saneringar med mera För att personalen ska trivas och också må bra satsar man stort på bland annat friskvård.
Två gånger om året har man någon aktivitet. Bland annat bestigit Kebnekaise, Galdhöpiggen i Norge,
fiskat vid Lofoten, haft Skotersafari med mera.

Senaste aktiviteten med mountainbike gick i härligt höstväder med ett 30-tal startande. Första delen från Trysil i svårtrampad terräng innan övernattningen på Gammelgården i Sälen. Andra delen mot Mora i känd vasaloppsterräng.
20 av de som startade kom till målet och nu väntar personal med spänning på 2019 års andra aktivitet som blir fyra dagar med hårdträning på Kanarie­öarna i september.

Text: ERIC ”JOKKE” LUNDIN

Knapp, skrolla upp