Toppfält: innehåll

Fritidsbanken öppnar i Hedemora

Golf i sommar och lite pingis där emellan eller kanske cykling. På Fritidsbanken får alla chansen att testa sina drömmar i annars dyra materialsporter.

– I juni planerar Fritidsbanken att öppna sin lokal i Vasahallen när våra sommaraktiviteter drar igång, säger Lars-Åke Östlin, Fritidschef i Hedemora.
Fritidsbanken är ett miljövänligt och ekonomiskt alternativ att testa nya fritidsaktiviteter där du får låna utrustning i två veckor gratis. Idag finns Fritidsbanken över hela landet och det öppnas det nya verksamheter på löpande band.
– Sporthandlare kan vara lite skeptiska till vår verksamhet i början, men de upptäcker rätt snart att det gynnar dem säger Henric Byström, varumärkes- och kommunikationsansvarig på Fritidsbanken.
På andra platser i landet har det blivit en succé och folk kommer från hela kommunen till Fritidsbanken för att både lämna och låna prylar.
– Många drömmar kan bli sanning här. Alla kan låna och det är gratis, avslutar Henric.
.Fakta: En kort historik
Fritidsbanken startade för fyra år sedan i Deje i Värmland som ett miljövänligt och ekonomiskt alternativ att testa nya fritidsaktiviteter. I dag finns det cirka 30 runt om i landet. Fritidsbanken i Hedemora blir den andra att öppna i Dalarna.

Text: SVEN-ERIK KARLSSON

Knapp, skrolla upp