Toppfält: innehåll
Full Fart Med Evenemang

Full fart med evenemang

  • Falun

Under pandemin har eventen varit begränsade på Lugnet och det gäller både inom- och utomhus.

I stället har vi tagit chansen att ge våra hallar en rejäl ansiktslyftning, vilket har mottagits mycket positivt av våra besökare, säger Thomas Andersson, eventansvarig på Lugnet.
 Kortsidorna, loftgång och läktarna har fått ny färg. Stolarna i BC-hallen har blivit nya och ridåväggarna mellan hallarna från 1972 har bytts ut.
 Känns som att komma in i nya hall. Ljusare och mer tilltalande, påpekar Thomas.
Och eventen har satt fart igen.
 Under november har vi bland annat haft en minimässa, bytesmarknad, futsal turnering och backhoppningstävling, säger Thomas.
Framöver händer något de flesta helger.
 Så roligt att det rör på sig. Vi har både gamla goda klassiker och en och annan nyhet. Viktigt både för idrottarna och föreningarna att eventen startat. Inte minst ekonomiskt för föreningarna, säger Thomas.
 I december genomförs bland annat U-DM i innebandy, traditionella och populära Gymnosgalan och Kopparpucken med Falu IF som arrangör.
 Och det ser lika bra ut under första halvåret 2022, påpekar Thomas.
Först ut är Nyårscupen den 2–3 januari.
 Trettondag jul och kommande helg blir extra intensiva på Lugnet.
 Kopparcupen i handboll i alla sex hallarna och på skidstadion arrangeras Skandinaviska Cupen i skidor. Flera åkare har redan aviserat att de inte skall åka Tour de Ski, eftersom 24 olympiska vinterspelen startar den 4 februari. De kommer till Falun. Vi kan räkna med ett riktigt starkt startfält.
 Slättacupen i fotboll och ICA Maxi cup i badminton avgörs även under januari.
 Barnens skidspel går av stapeln den 5 mars och Svenska Skidspelen den 11–13 mars.
 Nu börjar det bli som vanligt igen. Det ena eventet avlöser det andra. Kul, avslutar Thomas innan han svarar i telefon och diskuterar detaljer kring ett kommande event.

Knapp, skrolla upp