Toppfält: innehåll
Leksands Supporterklubb – En Stark Sponsor För Ishockeyn

Leksands supporterklubb – en stark sponsor för ishockeyn

LEKSAND
Leksands IF supporterklubb har stolta insamlingstraditioner. Redan 1965 hjälpte klubben till med föreningens första hall. Nu är det dags för ”Nya Drömmarnas Arena”. Målet är 5 miljoner kronor.

Det tickar på bra med insamlingen. Vi har fått in nära 1,5 miljoner kronor hittills, säger Kjell Landén som sitter i styrelsen för supporterklubben.
 –Kul att Max Veronneau varit med och bidragit med 10 000 kronor.
 Trots LRF-hallen och Tegera Arena behövs det fler konstfrusna isytor i Leksand. Två räcker inte. En tredje yta är ett måste för ge alla lag på alla nivåer möjlighet till isträning. Mer konstis ger också plats för mer av allmänhetens åkning.
 –Vi vill vara med och bidra. Det har vi alltid gjort när det gäller Leksands IF.
 –Alla våra pengar går till ungdomshockeyn. I fjol skänkte en slipmaskin för 76 000 kronor, säger Kjell Landén.

TREDJE ARENAN
Genom åren har vi bidragit med flera miljoner till ungdomshockeyn. Nu satsar vi på stort för att bidra till en tredje arena, säger Kjell.
 Supporterklubbens lever på ideella insatser. Klubben har gått från 250 medlemmar till 1200. Hela sommaren har det varit torgmöten i centrala Leksand där också spelare har medverkat. Klubben har en bemannad informationsdisk i arenan vid varje hemmamatch.

JOBBAR HÅRT
–Vi jobbar stenhårt för LIF:s framtid. Och vi jagar hela tiden nya sponsorer.
 –Kul när det kommer bidrag från oväntat håll. För ett tags sedan ramlade det in 10 000 kronor från en privatperson i Borlänge. Då blev det jubel, säger Kjell och skrattar.
 Föreningen marknadsför sin satsning på Nya Drömmarnas Arena via sociala medier. På Leksands IF supporterklubbs Facebooksida finns det mesta om insamlingen.
 –Är man intresserad och vill veta mer finns det mesta på nätet. Vi tar gärna emot bidrag till vår insamling på swish-nummer 123 284 61 78, säger Kjell.

Text och foto: MATS RÖNNBLAD


Knapp, skrolla upp