Toppfält: innehåll
Grattis Anna-Lena Fritzon  – Nu Står Du På Pallen Igen!

Grattis Anna-Lena Fritzon – nu står du på pallen igen!

FALUN. Inte bara på bandyplan ställde Bempa genom åren ofta till det för motståndarkrigarna. Även för vinnaren i Sport i Dalarnas tävling ”Vad heter de egentligen?” distriktssköterskan Anna-Lena Fritzon, Falun, fanns en del tankenötter att knäcka.

Att forne Falu BS-aren Bempa enligt kyrkböckerna även förärats med tilltalsnamnet Bernt var alltså ingen självklarhet i sammanhanget.
 –Skidlöparna Svempa och Billan var inga som helst problem, skrattar förra storfräsaren i längdspåren Anna-Lena Fritzon nöjt. Vi tillhörde ju i stort sett samma generation åkare på den tiden. Att placera Bempa rätt var däremot aningen knepigare. Men det löste sig ändå till slut och med den äran!
 Men inte nog därmed. Anna-Lena Fritzon knep tillsammans med Billan, Lis Frost och Karin Lamberg-Skog en 6:e plats i stafetten på 4×5 kilometer vid OS i Calgary 1988. Karriären kröntes med två olympiska spel och två världsmästerskap. Hon skrev definitivt in sig i historieböckerna när hon som första svenska dam skidade hem en guldmedalj på 10 km i juniorvärldsmästerskapen 1985 i Täsch, Schweiz. Vid samma tävling blev hon 2:a i Damer 3×5 km tillsammans med kamraterna Magdalena Wallin och Marie-Helene ”Billan” Westin (gift Östlund)!
 Och Sport i Dalarna säger bara ett stort Grattis till segraren Anna-Lena Fritzon och priset: boken om Leksands IF 100 år.

Text och foto:
STAFFAN BJÖRKLUND

Rätta svar i tävlingen:
Bempa: Bernt Ericsson (79 år)
Billan: Marie-Helene Östlund (55 år)
Svempa: Sven-Erik Danielsson (61 år)

Knapp, skrolla upp