Toppfält: innehåll

Hallå, Sven von Holst!

VM-General som håller i trådarna inför skid-VM 2015 på Lugnet i Falun. Tidningen kommer att följa arbetet och Svens tankar fram till VM-starten 2015.

Sven-von-Holst-4499Ni har nyligen tagit ut en stab medarbetare för VM-­organisationen. Är du nöjd med sammansättningen?
Organisationen växer successivt. Nu har vi klarat ut ledningsfunktionerna på sport­sidan och några andra viktiga områden. Jag är mycket nöjd med besättningen så här långt. Med dessa personer har vi en bred kompetens med stor erfarenhet nationellt och internationellt av liknande arrangemang.

Vilka är de tyngsta posterna i organisationen?
Jag anser att alla funktioner är lika viktiga. Det är en stor laginsats som skall åstadkommas. Alla måste jobba hårt för ett lyckat VM. Vi kommer att besätta ytterligare viktiga poster längre fram. Så småningom skall vi bli 2000 personer som skall se till att alla tävlande, media, gäster och publik får en upplevelse utöver det vanliga.

När det gäller banorna, blir det några förändringar efter vinterns tävlingar?
Det kommer att bli en del ändringar gällande längdbanorna. Spårsystemet koncentreras än mer, bl.a en slinga som går kring hoppbackarna. Såväl några nya uppförsbackar som nya utförskörningar. Stadion tightas ihop för att ge mer plats till publiken och målet blir på andra sidan mot där det är idag.

Den ständiga frågan ‑ hur går det med hoppbackarna?
Detta är nog enda området vi ligger efter dessvärre. Vi är kraftigt försenade dessvärre. Det blir dessvärre inga backtävlingar vintern 2013, varför vi missar det tillfället till att testa såväl organisationen som funktionaliteten av backarenan.  Vi kommer att genomföra tävlingar i nordisk kombination på annan ort för att få igång vår tävlingsorganisation.

Hur går arbetet med att engagera näringslivet i länet?
Det går mycket bra. Vi är drygt 250 företag i Beyond Skiing och vi växer hela tiden. Vi åker runt på en toad show till samtliga 15 kommuner i Dalarna, där vi möt kommunledningen och det lokala näringslivet. Allt fler kommuner upptäcker att de kan göra något riktigt bra av VM 2015, vilket är mycket glädjande. Intresset stegras successivt.
Tre år kvar – låter långt men känns det som om ni har läget under kontroll?
Vi har läget under kontroll förutom hoppbackarna där vi väntar på de avgörande besluten för att komma igång med moderniseringen av anläggningen. Nu finns ingen reservmarginal kvar, utan allt måst funka perfekt framöver. Det känns som tiden rusar snabbt, så det går fort, snart är det 2015!

Nu går vi mot sommaren, vad är de närmaste planerna för det fortsatta arbetet inför VM?
Vi har en hel del internationellt arbete framför oss nu den närmaste månaden. Internationella Skidförbundet (FIS) vill ha täta rapporter hur förberedelsearbetet går. Vi genomför en del marknadsaktiviteter på hemmaplan. Den 24 maj är det 1000 dagar kvar och det skall vi uppmärksamma speciellt. Vi skall bl.a lansera vår vision och värdegrund samt vår kommande logotype för VM.

Är det något som du inte är nöjd med så här långt?
Det är i så fall hanteringen av hoppbackarna.

Text: LILLIS ÅKERBLOM

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp