Toppfält: innehåll
Huvudvärk, Yrsel, Tinnitus Och Ryggvärk Inte Hopplöst

Huvudvärk, yrsel, tinnitus och ryggvärk inte hopplöst

Regina Siuvatti behandlar Göran Carlssons nacke. Foto: SVEN-ERIK KARLSSON

BORLÄNGE
Atlaskotan bildar tillsammans med Axis (tappkotan) den översta nackleden som förbinder skallen med ryggraden. Nackleden spelar en mycket viktig roll för hela ryggradens funktion. Man har noterat att en funktionsstörning i nackleden kan skapa en kedjereaktion som påverkar hela skelettet och orsakar obalans och spänningar i olika muskelgrupper i kroppen. Detta skulle även kunna orsaka tryck direkt på blodkärl och nerver.

Tänkbara orsaker till problemet kan vara ett trauma som ett fall, en arbetsplatsolycka, sportolycka, eller whiplashskada. Andra orsaker kan vara långvarig felaktig arbetsställning eller överbelastning.
För 8 år sedan kom ATLANTOtec-metoden, som utvecklats i Schweiz, till Sverige. Totalt har nu mer än 12.000 personer behandlats i Sverige. Sedan i decem­ber 2012 går det att få denna behandling även i Dalarna. Atlaskotans mottagning finns inom Active Stay Hotell-­anläggningen i Borlänge efter Ludvikavägen.
– Att vi går under namnet Atlaskotan är bara ett arbetsnamn, förklarar Regina Siuvatti, som med bra resultat behandlat många patienter från både Dalarna och angränsande distrikt.
– ATLANTOtec-metoden har som mål att åtgärda funktionsstörningar i översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan. Det räcker oftast med en enda behandling med uppföljande värmebehandling, djupverkande vibrationsmassage och kontroll för att varaktigt få spänningar att släppa.
Regina Siuvatti berättar att många klienter har upplevt att en rad vanliga besvär har minskat eller helt försvunnit efter behandlingen. Däribland huvudvärk, balansproblem, tinnitus, ryggvärk, ischias, sömnproblem, nedstämdhet samt magbesvär.
– Det är alltid lika spännande och roligt att höra den behandlades framsteg efter 4–5 veckor när de kommer på sitt uppföljande återbesök, avslutar Regina.

Tre som provat metoden

Gerd Karlsson från Avesta har under många år dragits med många hälsoproblem.
– Hörseln har blivit sämre. Jag har haft svår huvud­värk, varit stel i nacken och haft ont i ländryggen, förklarar Gerd.
I slutet av augusti besökte hon en konsult hemma i Avesta. Där konstaterades att hon bland annat hade problem med atlaskotan.
– Jag var skruvad åt alla håll, säger Gerd.
Hon fick en tid hos Regina Siuvatti vid Atlas­kotan i Borlänge.
– Efter den behandlingen har det hänt en hel del. Jag känner mig fridfullare när mycket har kommit på plats.
– Även om jag fort­farande är lite sned så har jag ändå blivit rakare och det som kändes som grus i nacken är borta, liksom låsningarna.
– Nu har jag blivit så mycket bättre att jag också kunnat hjälpa till i trädgården. Det var otänkbart tidigare.
För tio år sedan blev Camilla Bryggnings från Fors utanför Avesta skadad vid en krock. Det slutade med att hon fick en whiplashskada som hon haft stora problem med sedan dess.
– Under åren som gått har jag besökt inte mindre än 18 läkare, men där har jag bara fått värktabletter, berättar Camilla.
När hon sedan besökte en hälsomässa i Avestaparken fanns Regeina Siuvatti från Atlaskotan på plats.
– Min man hade hört talas om att en som kör cross hade blivit botad av Atlaskotan. Han sa ”jag åker inte härifrån förrän du kontaktat Regina”.
Det gjorde Camilla och Regina Siuvatti såg att atlaskotan åkt i både sidled och framåt. Det var tio kilos belastning till vänster.
– Det blev en behandling och när jag gick ut därifrån kände jag att den huvudvärk jag haft i tio år var borta, säger Camilla.
Whiplashskadan har hon kvar, men den besvärar inte lika mycket längre.
– Tidigare gjorde den att jag kunde säga när det skulle bli storm. Det kan jag inte göra längre.
– Jag har i alla fall blivit av med ett besvär som jag haft i tio år, avslutar Camilla Bryggnings.

Göran Carlsson är rörmokaren från Nyhammar som under många år haft problem med nacke och axel.
– Det är väl en yrkessjukdom, säger Göran.
– Jag har försökt med allt. Gått på magnet­röntgen och då snackade de om operation, men det var bara 50-50 att det skulle lyckas.
Genom en kompis fick Göran sedan reda på Atlaskotan.
– Jag gjorde ett besök här i maj. Sju månader senare verkar allt vara okej. Nu kan jag röra armen och nacken så här, säger han och gör en förevisning.
– När jag besökt en kiropraktor har de ryckt lite här och var, men inget har blivit bättre.
Regina Siuvatti, som stått för behandlingen, gör ett tillägg:
– Han har varit först hos mig och sedan hos massören Micke, som jag har tagit hit. Tillsammans gör vi ett kanonjobb.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp