Toppfält: innehåll
I Falun Spelar Milan – Men Inte Fotboll Utan Bowling

I Falun spelar Milan – men inte fotboll utan bowling

  • Falun
bowling1
Här är BK Milan: Göran ”Maldini” Sahlin, Stefan ”Honda” Dangardt, Claes ”Milla” Forsman, Maria ”di Maria” Tägtblad, Leif ”Leon” Ohlsson, Marianne ”Marta” Ohlsson, Thomas ”Denilson” Nilsson, Hans ”Gabrielle” Engström, Håkan ”Gren” Söderkvist, Ingvar ”Baccus” Hernhag, Gunnel ”Pirlo” Liljeholm, Mats ”Kaka” Hellsten, inte med på bilden: Bertil ”Ballotelli” Carlsson, Arne ”van Basten” Ljungberg, Tomas ”Liedholm” Liljeholm, Oskar ”Oscar” Liljeholm, Yngve ”Guti” Larsson och Thomas ”Lorenzo” Lorenz.

FALUN
Faluns senaste bidrag på idrottsföreningshimlen (klubben bildades i våras) är ett gäng herrar och damer i åldern 20–79 år som spelar bowling. De kallar sig BK Milan. Och spelar sina bowlingmatcher i samma tröjor som det klassiska italienska fotbollslaget från Milano: svartrödrandigt.

– Namnet var givet eftersom de flesta i laget håller på Milan, säger ordföranden Mats Hellsten. Det var lika givet att vi skulle ha likadana tröjor som fotbollslaget. De ger oss en unik sammanhållning och ger oss uppmärksamhet.

ARTISTNAMN
Men det finns fler saker som gör att detta bowlinglag sticker ut.
Samtliga spelare har artistnamn – alla med beröringspunkter till AC Milan.
I laget spelar till exempel Maldini, Gren (efter Gunnar Gren, svensk legend), Kaka, van Basten, Liedholm (en annan svensk legend i Milano), Pirlo och Ballotelli.
Göran Sahlin är Maldini,
– Självklart. Maldini är störst, säger han.
Ordförande Hellsten kallar sig Kaka.
Och polisens presstalesman, Stefan Dangardt, som är en fena på bowling, kallar sig Honda.
– Det är en rolig grej med våra artistnamn, konstaterar Mats Hellsten.
De flesta i BK Milan har spelat bowling i många år.
Den nya klubben har gett dem en nystart.
– Det fanns ett behov av förnyelse hos många och den nya klubben blev ett bra sätt att tillgodose detta, säger Ingvar Hernhag – som i bowlingklubben kallas Baccus.
BK Milan spelar i div. III.Och även om gänget satsar på trivsel är satsningen seriös.
– Javisst, vi vill ju avancera i seriesystemet, säger Hellsten.
Laget befrämjar spelglädje.
– Vi tycker att alla som är med och tränar ska få spela seriematcher också. Vi varvar laguppställningarna, säger Hellsten.
Gänget har också en dröm: att få åka till Milano förstås. Se en match på San Siro med Milan. Fotboll, alltså. Inte bowling.

bowling2
Ordföranden Mats Hellsten ger goda råd till spelarna vid en träning.

Text och foto: PER MALMBERG

This Post Has One Comment
  1. Hej Mats !
    Härligt att se dig i rollen som Kaka men med en annan typ av boll än vad du behandlade som konstruktiv ytterhalv på 60-talet i Sirius !!
    Lycka till med eran satsning. Tycker också att ni har en härlig devis !!!

Kommentarer är avstängda.

Knapp, skrolla upp