Toppfält: innehåll
IBF Faluns Damjuniorer Silvermedaljörer I Björnslaget Cup

IBF Faluns damjuniorer silvermedaljörer i Björnslaget Cup

  • Falun
IBF Falun jublar efter mål
Det var en riktig laginsats som gjorde att IBF Faluns damjuniorer gick hela vägen till final.

I tuff konkurrens slutade IBF Faluns damjuniorer tvåa av 23 lag i damklassen i årets upplaga av den prestigefyllda Björnslaget cup i i Göteborg

Fyra dagar efter föreningens upptakt på tjejsidan åkte 19 tjejer från IBF Falun Ungdoms sommartrupp för damjuniorer till Björnslaget Cup i Göteborg första helgen i september. Truppen som åkte hade endast hunnit med en träning som lag då det som vanligt kommer många nya spelare till föreningen i samband med skolstarten.

Trots kort förberedelse tog man sig hela vägen till final tack vare en fantastisk kämpaglöd och stor spelglädje. På vägen till finalen slog man ut hela tre lag från division 1, bland annat Munka-Ljungby som förra säsongen kvalade till Allsvenskan. De båda Göteborgslagen Pixbo och Lerum fick också de se sig besegrade.

I finalen mötte man åter gruppspelsmotståndaren SF Grei från norska Dam elite. Våra rosa krigare hade lärt sig läxan från 1–6-förlusten i gruppspelet och hade 1–1 i paus mot ett lag som hade landslagspelare i truppen.
Matchen slutade dock med ny förlust 1–4 men hela truppen, ledare och anhöriga tar med sig fantastiska minnen vidare på innebandyresan.

Vilken härlig start på säsongen. Värt att nämna är också att laget gick runt på tre målvakter och 16 utespelare. Laget höll nollan i hela tre av sju matcher vilket visar att försvarsspelet är på helt rätt väg.

Text: Åsa Svensson
Foto: Magnus Röhnisch

Faluns damjuniorer slår ut elitlaget Pixbo Wallenstam.

 

Knapp, skrolla upp