Toppfält: innehåll
IBF Hedemora Satsar På Idrotts-fritids I Vikmanshyttan

IBF Hedemora satsar på idrotts-fritids i Vikmanshyttan

Innebandy spelare från Vikmanshyttan
Innebandy är första grenen vid idrotts-fritids i Vikmanshyttan. Det ingår i Hedemora kommuns satsning på integrering.

VIKMANSHYTTAN

Efter IBF Hedemora stora projekt »Schysst kompis« i en »schysst skola«, såg ansvarige Lars-Göran »Larsa« Hallström att det finns många barn och ungdomar som inte är med i det ordinarie föreningslivet på grund av sociala och kulturella orsaker.

– Därför ska vi nu starta upp eftermiddags-aktiviteter i Vikmanshyttans sporthall på eftermiddagarna, där elever i årskurs 3–6 ska kunna få prova på olika idrotter två dagar i veckan, säger Larsa.

– Vi kommer att börja med innebandy de första gångerna, eftersom det är ”vår” idrott, och sedan har vi bjudit in andra föreningar som kommer att få chansen till att visa upp sin verksamhet.

FYSISK  AKTIVITET

De flesta idrotter i denna ålder brukar träna två gånger i veckan och förhoppningen är att även dessa barn ska få fysisk aktivitet två gånger i veckan, utöver den vanliga skolidrotten.

– Kommunen har en hög koncentration av flyktingar i Vikmanshyttan och Långshyttan och det är där vi vill sätt in våra resurser så att de får en roligare fritid och inte blir fast i hemmet.

Att alla barn är välkomna är ganska naturligt då integreringen är viktig så att de känner sig välkomna till föreningslivet, precis som till vårt samhälle.

Projektet är ett samarbete mellan föreningslivet i Hedemora med IBF Hedemora som administratör, tillsammans med Hedemora Kommuns integrationsstrateg Kjell Rosén, och Dalarnas idrottsförbund…

– Nästa steg i detta projekt är att även starta liknande aktiviteter för vuxna på kvällarna där alla är välkomna. Vi hoppas hitta en kväll för killar och en kväll för tjejer där föreningslivet får chansen att vara med, avslutar Larsa Hallström.

Text och foto: SVEN-ERIK KARLSSON

 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp