Toppfält: innehåll
Ideellt Arbete Som Uppskattas Av Borlänge Kommun

Ideellt arbete som uppskattas av Borlänge kommun

Ideellt arbetande spårmakare och representanter från Borlänge kommun samlade vid Haganäs. Foto: SVEN-ERIK KARLSSON

BORLÄNGE
– Ert arbete är otroligt värdefullt för Borlänge kommun. Det är svårt att uppskatta vad det skulle kosta kommunen om vi skulle betala för ert ideella arbete.

Ola Brossberg, fritidsnämndens ordförande i Borlänge, öser beröm över de eldsjälar som med ideellt arbete ser till att det finns perfekta skidspår runt om i Borlänge under vintern.
För ett par veckor sedan inbjöds de till Haganäs för att träffa Borlänge kommun, som ville tacka eldsjälarna för deras jobb med att göra skidspår under den gångna vintern.
För fyra år sedan träffades spårmakarna och representanter för Borlänge kommun. Då lovade man att det skulle bli fler sådana här träffar där man kan ventilera de problem som trots allt kan uppstå.
Hans Nygren, som basar för spåren i Bergebo, påpekade att den senaste vintern har bjudit på både positiva och negativa sidor.
– Det har kommit mycket snö, men temperaturen har ändå gjort att vi haft en del problem, påpekade Nygren.
De problemen har förstås funnits för alla ideellt arbetande spårmakare.
De fjorton som samlats vid träffen kom från Bergebo, Ornäs, Torsång, Idkerberget, Mellsta, Stora Tuna IK (Skräddarbacken).
– Vi har en bredd när det gäller skidspår i Borlänge och det tackar vi er för, sa Borlänge kommuns Roger Lundin.
– Nu uppmanar jag er att sända in en lista på vad ni behöver för att klara av ert arbete. Sedan skickar vi det vidare till politikerna.
Vid träffen höll Vasaloppets förre generalsekreterare Rolf Hammar ett lättsamt och uppskattat föredrag om sina upplevelser som skidledare.
– Jag vill också berömma er i Borlänge som har sådana här entusiaster, något som verkligen gynnar skidsporten, tillade Hammar.
Sport I Dalarna överlämnade också en gåva till de duktiga spårmakarna.

SVEN-ERIK KARLSSON

Knapp, skrolla upp