Toppfält: innehåll
Idrott Stärker Företaget

Idrott stärker företaget

  • Falun
Fyra av sex innebandyspelare var på plats när Sport i Dalarna var på besök; Från vänster; Simon Cederström, Simon Berg, Linn Löfdahl och Emil Lilja.

På Nomors kundtjänst i Falun arbetar ett 30-tal personer, bland dem många idrottare. Bl.a. sex innebandyspelare, två spelare i Sundborns div 1-lag damer och fyra spelare i IBF Faluns herrlag. IBF som nyligen skrev historia genom att vinna Champions cup för fjärde gånger, på klubbens konto finns också fyra SM guld!

Att ha elitidrottare i personalen är förstås bra PR. Försäljningschef Robert Stierngranat tycker att det bara är positivt att ha idrottare i personalstyrkan. För alla i företagsledningen är idrott i någon form viktig och de antar själva många utmaningar som vasaloppet, triathlon, bergsbestigning (några har bland annat bestigit Galdhöpiggen) med mera.
Arbetsplatsen är ett stort kontorslandskap med många skärmar och telefoner som ständigt ringer. Även på kontoret tävlar man gärna, inte så mycket i idrott då utan mer i hur och många order man kan ta hem.
– Vi är ju tävlingsinriktade och gillar att tävla om att ta in order, säger Simon Cederström, den innebandyspelare som jobbat längst på kontoret, två år. Trots att vi ansvarar för olika områden i landet hjälper vi varandra när det gäller att ta order!
Företagsledningen ser gärna att de anställda motionerar/idrottar för eget välbefinnande eller tävlar i någon sportverksamhet även om det på inget sätt är ett krav. Men har man kondition brukar ju ofta jobbet bli så mycket lättare.

POSITIVA UNGDOMAR
Sport i Dalarna besökte kontoret i Falun och träffade då på plats fyra glada innebandyspelare, två saknades. Ett gäng positiva ungdomar, dels över jobbet och även hur arbetsklimatet är. Företaget visar stor förståelse för att spelarna till exempel kan behöva sovmorgon efter långa resor till bortamatcher med sen hemkomst. Något man sedan kan jobba igen.
Under vintern när seriespelet är som intensivast är det heller inte samma högtryck på samtal som under den varma årstiden. Men kan det verkligen vara kul att prata råttor, vägglöss, kackerlackor, silverfiskar eller annan ohyra?
– Man vänjer sig, säger Simon Berg, visst kändes det lite konstigt i början men nu är det en vana. Och inget samtal är det andra likt.
Innebandyn då? Självklart ska Falun försvara guldet och Sundborns damer ta ytterligare ett kliv uppåt och etablera sig i serien.

 

Nomor är Sveriges näst största företag inom skadedjurskontroll och matsäkerhet och består av 7 regionkontor och 25 lokalkontor från Boden till Malmö. Företaget bildades 1995 under namnet Nordisk Skadedjursbekämpning AB, som ändrades till Nomor 2003. Cirka 230 personer är anställda i företaget som har företagsledningen och ekonomiavdelningen i Stockholm, kundtjänsten ligger i Falun.

 

Text och foto: ERIC ”JOKKE” LUNDIN

Knapp, skrolla upp