Toppfält: innehåll

IdrottOnLine förenklar och förbättrar

Magnus-Brobäck-idrott-online
Magnus Brobäck med framtidens föreningskontor – IdrottOnLine och data.

FALUN Idrotten blir mer och mer datoriserad. Verktyget för föreningar och ledare är IdrottOnLine. Ett verktyg som redan idag effektiviserar administrationen och sparar otaliga ideella timmar.

Alla föreningar kan använda IdrottOnLine. Det är till och med så att man måste använda det för att redovisa lokalt aktivitetsstöd (LOK), lärgrupper och ansöka om pengar från idrottslyftet, säger Magnus Brobäck, projektledare för IdrottOnLine på Dalaidrotten. Men IdrottOnLine är så mycket mer än detta. Medlemsregister, närvaroregistrering vid träningar och lärgrupper, hemsida är några ytterligare exempel, förklarar Magnus.
Föreningar som idag använder Idrott­OnLine fullt ut har sparat många timmar och framförallt har man en bättre kontroll. Varje lag kan ha sin egen kalender, nyheter, träningstider, matcher mm. Det stora jobbet är att registrera alla medlemmar. När det är gjort har man bara möjligheter, säger Magnus.

Och fler och fler föreningar har sin hemsida över IdrottOnLine. Ett billigt och bra alternativ. Varför satsa stora pengar på hemsida när allt finns under IdrottOnLine, säger Magnus och fortsätter Dalaidrotten har kontinuerliga utbildningar i IdrottOnLine. Kommer IdrottOnLine att utvecklas ytterligare? Det pågår en ständig utveckling. SMS-tjänster och app är nästa steg, säger Magnus. Den digitala världen har kommit till idrotten för att stanna. Klubben on Line blev IdrottOnLine – föreningskontoret med massor av pärmar blir med all sannolikhet endast data. Och tänk vad enkelt det är att lämna över den dag man slutar, avslutar Magnus.

Text och foto: Peo Karlström

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp